Deputāti konceptuāli atbalsta Skultes LNG termināla likuma atcelšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima ceturtdien, 19. oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļa likuma atcelšanu.

Pagājušajā nedēļā minētais likumprojekts tika noņemts no izskatīšanas Saeimas sēdē, jo bija saņemtas ziņas par Igauniju un Somiju savienojošā gāzes vada "Balticconnector" bojāšanu Somu līcī.

Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P) norādīja, ka virzība uz likuma atcelšanu lielā mērā balstījās uz Valsts drošības dienesta atzinuma, ka nav nekādu drošības bažu par dabasgāzes piegādēm Latvijai.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pauda, ka likumprojektā ir izvērtēti un atspoguļoti ekonomiskie riski, bet ņemot vērā Igaunijas un Somijas savienojošā gāzes vada "Balticconnector" bojāšanu Somijas līcī, bija padziļināti jāvērtē arī drošības riski.

Jau ziņots, ka pērn septembrī Saeima pieņēma likumu, kas noteica nacionālo interešu objekta statusa piešķiršanu LNG terminālim. Šogad valdība noraidīja LNG termināļa attīstītāja AS "Skulte LNG Terminal" un stratēģiskā investora piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus.

Likumprojektu par minētā likuma atcelšanu iesnieguši deputāti Andris Šuvajevs (P), Mairita Lūse (P), Jana Simanovska (P), Atis Labucis (JV), Jānis Patmalnieks (JV), Raimonds Čudars (JV), Harijs Rokpelnis (ZZS), Augusts Brigmanis (ZZS) un Didzis Zemmers (ZZS).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu