Preiļos jaunputnu audzēšanas fermā ieguldīs 1,7 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS "APF Holdings" plāno meitas uzņēmumā SIA "Preiļu putni" investēt 1,7 miljonus eiro jaunas cāļu audzēšanas fermas izveidē, informēja "APF Holdings"

Uzņēmumā norāda, ka trešdien, 18.oktobrī, "Preiļu putni" ilgtermiņa nomā pieņēmis pašvaldības uzbūvētu ēku ar aptuveni 1500 kvadrātmetru platību. Ēkas pielāgošanā, lai tajā varētu audzēt cāļus līdz dējējvistu vecumam, tiks ieguldīti 1,7 miljoni eiro.

"APF Holdings" skaidro, ka pēc darbu pabeigšanas fermā līdz 14-16 nedēļu vecumam tiks izmitināti līdz 125 000 jaunputnu un kopumā gada laikā fermā varēs izaudzēt līdz 500 000 dējējvistu, kas pēc tam tiks nogādātas uz SIA "Alūksnes putnu fermu" olu ražošanai. Plānots, ka projekts pilnībā darbu uzsāks nākamā gada trešajā ceturksnī.

"APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs norāda, ka jaunā ferma ir stratēģiski svarīga iniciatīva grupas attīstībai un ļaus uzņēmumam pašam audzēt savas dējējvistas un būtiski samazināt atkarību no dējējvistu piegādātājiem.

Jau ziņots, ka līdz 30.oktobrim notiek "APF Holdings" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums. Kopumā tiek piedāvātas 1 027 930 jaunas akcijas ar tiesībām šo skaitu palielināt vēl par 103 000 papildus akcijām liela pieprasījuma gadījumā.

Akciju kotēšanas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North" mērķis ir piesaistīt investīcijas olu ražošanas jaudu palielināšanai, darbības paplašināšanai Latvijā un ekspansijai eksporta tirgos.

Pēc sākotnējā publiskā piedāvājuma, "APF Holdings" izaugsmes mērķi paredz būtiski paplašināt "APF Holdings" grupas darbības mērogu, tostarp līdz 2025.gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk nekā dubultot ieņēmumus, palielinot tos no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022.gadā līdz 25 miljoniem 2025.gadā.

Tāpat ar investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildu jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tādējādi ražoto olu daudzums palielinātos no 115 miljoniem gadā līdz 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaits - līdz 665 000, atzīmē "APF Holdings" pārstāvji.

"APF Holdings" plāno sākt arī olu pārstrādi, iegādājoties jaunas ražošanas iekārtas.

No kopā nepieciešamajiem 16,7 miljoniem eiro, septiņus miljonus eiro plānots piesaistīt no publiskā piedāvājuma, bet līdz 11 miljoniem eiro plānots piesaistīt no banku finansējuma.

"APF Holdings" grupas apgrozījums pērn palielinājās 2,9 reizes un sasniedza 11,23 miljonus eiro, savukārt grupas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 331 047 eiro.

Kompānija "APF Holdings" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,7 miljoni eiro. Uzņēmumu grupā ietilpst putnkopības un olu ražošanas uzņēmums "Alūksnes putnu ferma", vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "APF Trading", putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Oluksne", gāzes un organiskā mēslojuma ražotājs SIA "APF Energy" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni".

"APF Holdings" lielākais akcionārs ir Adamovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu