FOTO Pirmizrādi piedzīvojusi Igaunijas un Latvijas kopražojuma filma "Ēriks Akmenssirds"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) šodien pirmizrādi piedzīvoja Igaunijas un Latvijas kopražojuma filma "Ēriks Akmenssirds".

"Ēriks Akmenssirds" ir piedzīvojumu filma ģimenei, kuru kopproducējušas Igaunijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Somijas un Latvijas studijas, un tās autoru lokā ir arī mūziķis Renārs Kaupers. Viņš ir gan filmas tituldziesmas, grupas "Prāta Vētra" skaņdarba "Alive Again" līdzautors, gan arī blondā pirāta Versačes lomas atveidotājs. Savukārt scenārija autori ir Andris Feldmanis un Līvija Ulmane, kuri strādājuši arī pie Viestura Kairiša 2022.gada filmas "Janvāris".

Filmas režisors Ilmars Rāgs plašākai auditorijai ir pazīstams kā skandalozās igauņu filmas "Klase" režisors un scenārists. Tā ir izrādīta 91 valstī, ieguvusi starptautisku atzinību, saņemot ne tikai apbalvojumus prestižos kino festivālos, bet arī "Oskara" nomināciju kategorijā "Labākā filma svešvalodā", turklāt pusaudžu sarežģīto attiecību šķetinājuma turpinājums attīstīts seriāla veidolā.

Svinot festivāla desmitgadi, Riga IFF skatītājiem piedāvās vairāk nekā 100 starptautiski atzītus pilnmetrāžas un īsmetrāžas kino darbus, kas izgaismo aktuālās kino tendences un būtiskākos laikmetīgā kino autorus. Profesionālu vietējo un ārvalstu kuratoru komandas veidotā programma tiks izrādīta 11 dienu garumā vairākos kinoteātros Rīgā un daļa programmas filmu būs skatāma arī tiešsaistē visā Latvijā. Paralēli noritēs arī pasākumu programma nozares profesionāļiem, kā arī publisku pasākumu kopums plašākai sabiedrībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu