Loterijas laimētāji gandrīz palaiž garām milzīgu laimestu, baidoties no krāpnieciskiem e-pastiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tsuguliev/ Shutterstock

Pāris, kurš ieguva milzīgu loterijas balvu, turpināja dzēst e-pasta paziņojumus, kuros tika vēstīts par lielo laimestu, jo domāja, ka tā ir krāpniecība.

Daudzi cilvēki bieži never vaļā dažādas krāpnieku ziņas, kurās tiek vēstīts par “Nigērijas prinča” pēkšņu mantojuma saņemšanu vai lielu loterijas laimestu. Arī Džeimss Brigss bija pārliecināts, ka viņam sūtītie e-pasti nav patiesība.

E-pastos bija teikts, ka viņš un sieva Sallija ir laimējuši 10 tūkstošus katru mēnesi veselu gadu.

Vien pēc mēneša un četriem atsūtītiem e-pastiem Džeimss beidzot izlēma atvērt ziņojumu, lai redzētu, kas viņam tik regulāri tiek sūtīts, līdz ieraudzīja, ka laimestā ir viņa loterijas biļetes numurs.

“Es pērku biļetes mēnesi pirms izlozes caur aplikāciju. Pēc tam es saņēmu ziņu, ka 3. augustā notiks izloze, tomēr to ignorēju, jo man dzīvē tobrīd bija daudz notikumu. Biju aizņemts ar darbu, tai skaitā ar braucienu uz starptautisku konferenci. Pēc tam devāmies brīvdienās uz Berlīni, lai nosvinētu Sallijas dzimšanas dienu. Tāpat bija arī mājas darbi, tāpēc vien pēc ceturtā e-pasta saņemšanas, kad atgriezāmies no atvaļinājuma, es to izlēmu izlasīt. Nebiju drošs, vai tas nav surogātpasts,” pastāstīja loterijas uzvarētājs.

Sākotnēji viņš pat sievai neko nav teicis, jo gribējis pārliecināties par ziņas patiesumu. Vien pēc apstiprinājuma no loterijas organizatoriem viņš tam noticēja un paziņoja laimīgos jaunumus Sallijai.

Pāris plāno laimestu tērēt ceļojumam, vasarnīcai Sallijai, jaunām ārdurvīm dzīvojamai ēkai un klēpjdatoram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu