FOTO Šī gada Latvijas lielākais ķirbis izaudzis Dobeles novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Zoodārzs/Facebook

Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" rīkotajā "Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" šogad uzvarējis Ingrīdas Kuzmickas ķirbis no Dobeles novada, kura svars bija 290,5 kilogrami, bet apkārtmērs 361 un 310 centimetri, informē pasākuma organizatori.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās Gunta Kuzmicka 258,5 kilogramu ķirbis no Dobeles novada, bet trešajā vietā - Lindas Kuzmickas 225 kilogramus smagais ķirbis.

Ceturtā vieta piešķirta Ingrīdas Kuzmickas ķirbim, kas svēra 212,5 kilogramu, savukārt piektā un sestā vieta - Gata Badovska izaudzētajām dižogām ar 184,5 kilogramu un 166,5 kilogramu svaru no Kuldīgas novada.

Tikmēr septītajā vietā ierindojās Irinas Badovskas 155,5 kilogramus smagais ķirbis, astotajā vietā - Dainas Badovskas 147,5 kilogramu un devītajā - Irinas Badovskas ķirbis ar 141 kilogramu svaru. Desmit lielāko ķirbju topu noslēdza Dainas Badovskas 139,5 kilogramus smagais ķirbis.

Organizatori piebilst, ka šogad godināti arī ķirbju līderi trīs jaunās kategorijās - "Apkārtmēra līderis", "Formas līderis" un "Krāsas līderis".

Žūrija, kurā piedalījās šefpavārs Raimonds Zommers, radio "Star FM" rīta programmas "Zoopasta" vadītājs Jānis Romanovskis un Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza eksperts Māris Lielkalns, "Apkārtmēra līdera" titulu piešķīra Ingrīdas Kuzmickas ķirbim, savukārt "Formas līdera" titulu ieguva Dainas Badovskas ķirbis. "Krāsas līdera" balva tika piešķirta Gata Badovska audzētajam ķirbim.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja Guna Vītola informē, ka ķirbji piektdien piedāvāti krēpjvilkiem, bet nākamnedēļ to nogaršos arī citi zoodārza dzīvnieki.

"Latvijas lielākā ķirbja čempionātam" šogad tika pieteikti 25 ķirbji no Ādažu, Aizkraukles, Dienvidkurzemes, Dobeles, Kuldīgas, Preiļu, Ventspils un Viesītes novadiem. Uz čempionāta finālu Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā tika atvesti desmit finālistu ķirbji, kuru mērīšanas un svēršanas procesā palīdzēja Latvijas spēkavīri Dainis Zāģeris un Māris Krievelis.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kg un šo rekordista titulu 2018.gadā ieguva Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu