LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Brukss atgriežas Eiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Nasirs Brukss (nr.0, melnā tērpā)  Basketbola līgas fināla spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils".
"VEF Rīga" spēlētājs Nasirs Brukss (nr.0, melnā tērpā) Basketbola līgas fināla spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils". Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Basketbola līgas (LBL) iepriekšējās sezonas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs no "VEF Rīga" komandas Naisers Brukss pievienojies Francijas augstākās līgas komandai Strasbūras SIG, vēsta klubs.

Vienošanās ar 26 gadus veco centra spēlētāju noslēgta vismaz līdz 4.decembrim ar mērķi aizstāt savainoto Nakjē Sendersu.

Vasarā Brukss no "VEF Rīga" komandas pārcēlās uz Ķīnas otrajā līgā spēlējošo Hebei klubu, bet tagad viņš atgriezies Eiropā.

Iepriekšējā sezonā Brukss Latvijas-Igaunijas basketbola līgā 28 spēlēs vidēji izcēlās ar 12,6 punktiem un 7,4 atlēkušajām bumbām. LBL izslēgšanas spēlēs desmit mačos viņš caurmērā guva 15,5 punktus un izcīnīja 8,4 bumbas zem groziem.

Pērnā gada vasarā "VEF Rīga" noslēdza vienošanos ar Bruksu uz diviem gadiem, līdz ar to par viņa pārcelšanos uz Ķīnu Rīgas vienība saņēma līguma izpirkuma maksu. Pirms pievienošanās "VEF Rīga" Brukss spēlēja dažādās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandās, pārstāvot trīs augstskolu vienības.

Strasbūras komanda, kuru iepriekšējā sezonā vadīja Luka Banki un pārstāvēja Rodions Kurucs un Kaspars Bērziņš, jauno sezonu sākusi ar trīs uzvarām sešās spēlēs. Vienība spēlē arī FIBA Čempionu līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu