"Hamās" apgalvo, ka no gūsta atbrīvotas divas ASV pilsones

Apollo.lv
Ķīlnieki. Ilustratīvs foto.
Ķīlnieki. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Teroristu grupējums "Hamās" savā "Telegram" kanālā paziņojis par divu sagūstīto ASV pilsoņu, mātes un meitas, atbrīvošanu. Paziņojumā minēts, ka sieviešu atbrīvošana veikta, lai "pierādītu Amerikas tautai un pasaulei, ka Baidena un viņa fašistiskās administrācijas apgalvojumi ir nepatiesi un nepamatoti".

Kā ziņo aģentūra "Reuters", atbrīvošanu no Izraēlas puses apstiprinājuši divi Izraēlas televīzijas kanāli –"13 News" un sabiedriskā televīzija "Kan".

Informācijas avots un sīkākas detaļas netika sniegtas. Oficiāls IDF paziņojums par ķīlnieču atbrīvošanu vēl nav publicēts. Arī Izraēlas laikraksts "Haaretz" ziņojis par sieviešu atbrīvošanu, atsaucoties uz Sarkano Krustu.

Pirms dažām dienām "Hamās" pirmo reizi publicēja videoierakstu ar vienu no ķīlniecēm, 21 gadu veco Miju Šēmu. Viņu teroristu grupējums nolaupīja no tuksneša festivāla valsts dienvidos.

Meitene, kurai bija ievainota rokā, televīzijas kameras priekšā teica, ka viņa tiek ārstēta, un lūdza pēc iespējas ātrāk atgriezties mājās.

"Hamās" pārstāvji apgalvo, ka grupējums tur par ķīlniekiem 200-250 cilvēkus. Izraēlas armija paziņoja, ka teroristu gūstā ir 203 cilvēki.

Pēc "Hamās" uzbrukuma Izraēlas varas iestādes izklāstīja atbildes operācijas galveno mērķi - pilnībā iznīcināt Gazas joslā valdošo teroristu grupējumu un visus, kas iesaistīti uzbrukuma organizēšanā.

Izraēla Gazas joslā gatavo vēl nepieredzētu sauszemes operāciju, solot iznīcināt "Hamās".

Aģentūra "Reuters", atsaucoties uz vairākiem neoficiāliem avotiem, ziņo, ka Izraēlas stratēģija tuvākajā laikā ietvers Gazas joslas infrastruktūras iznīcināšanu, vietējo iedzīvotāju nosūtīšanu uz robežu ar Ēģipti un "Hamās"pazemes tuneļu labirinta iznīcināšanu.

Tajā pašā laikā Izraēlas militārā pavēlniecība un valsts varas iestādes vēl nav uzsākušas sauszemes operāciju, lai gan par to ir vairākkārt runājušas. Izraēlas militārais eksperts Deivids Gendelmans portālam "The Insider" skaidroja, ka Izraēlas armija jau ir gatava, taču tiek risināti politiskie un humānie jautājumi.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu