Sestdien rīkos zīmēšanas meistarklasi ukraiņiem un latviešiem

LETA
Latvijas un Ukrainas karogi.
Latvijas un Ukrainas karogi. Foto: Paula Čurkste/LETA

Biedrība "Tavi draugi" ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) atbalstu šodien rīkos zīmēšanas meistarklasi ukraiņiem un latviešiem, informēja biedrības pārstāve Renāte Grundštoka.

Pasākums notiks projekta atbalsta nodrošināšanai Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai "Zini vairāk, vari vairāk" laikā. Projektā Rīgā dzīvojošajiem ukraiņiem būs iespējas attīstīt savas radošās prasmes, iepazīt Latvijas un Rīgas vēsturi un kultūras mantojumu un satikties ar latviešiem. Lai veicinātu ukraiņu iekļaušanos Latvijas darba tirgū, tiks rīkotas lekcijas - semināri, kur stāstīs par datu aizsardzību, patērētāju tiesību aizsardzību, darba tiesībām, runas un komunikācijas prasmju attīstīšanu, uzņēmējdarbību un nodokļiem.

Oktobrī ir plānotas arī citas aktivitātes. Piemēram, 24.oktobrī plkst.18 - izglītojošs seminārs ukraiņu valstspiederīgajiem par personas datu aizsardzību - informāciju, izplatītākajām kļūdām un iespējamām sekām.

28.oktobrī plkst.11 notiks foto orientēšanās pasākums ukraiņiem un latviešiem Vecrīgas ielās, kur būs dažādu vēsturisku objektu atrašana, darbojoties komandās, savukārt 29.oktobrī plkst.16.30 notiks spēļu vakars ar ukraiņu, latviešu un visā pasaulē populārām galda spēlēm, piemēram, šahu, kāršu, stratēģijas spēlēm u.c.

Teju visas "Zini vairāk, vari vairāk" aktivitātes notiks "Tavi draugi" kultūras un izglītošanās centrā, viesistabā "Творчі зустрічі" ("Radošas tikšanās" ukraiņu valodā), kas atrodas Amatu ielā 4, Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem 6.stāvā, kā arī Rīgas centra teritorijā. Dalība šajos pasākumos ir bez maksas, pēc iepriekšējas pieteikšanās.

Biedrība "Tavi draugi" kopš pirmās kara dienas sniedz palīdzību Ukrainai un Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā. Par biedrības un simtiem tās brīvprātīgo mājvietu kļuvis angārs Rīgā, Ventspils ielā 50, kur tiek vākti un pakoti ziedojumi Ukrainai un tās armijai, pieejams labdarības veikals un tiek sniegts daudzveidīgs atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā. Angārs Ventspils ielā turpinās darbu, cik ilgi vien būs nepieciešams, un paralēli ar Rīgas domes atbalstu biedrībai šovasar piešķirtas jaunas telpas, kur atradas "Tavi draugi" viesistaba radošām aktivitātēm "Творчі зустрічі". Tur notiek angļu valodas nodarbības, zīmēšanas un rotu gatavošanas meistarklases, jogas nodarbības, kino vakari un citi pasākumi, kas vieno latviešus un ukraiņus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu