Baltijas jūrā atrasts priekšmets, kas varētu būt sabojājis gāzesvadu "Balticconnector"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Merivoimat - Finska Marinen - The Finnish Navy @Navyfi/Twitter

Baltijas jūrā ir atrasts smags priekšmets, kas varētu būt sabojājis gāzes cauruļvadu "Balticconnector", kurš savieno Somiju un Igauniju, paziņojusi Somijas Centrālā kriminālpolicija.

Somijas Centrālā kriminālpolicija paziņoja, ka tā izmeklē, vai jūrā atrastais priekšmets ir saistīts ar cauruļvada bojājumiem, vēsta Somijas sabiedriskais medijs "Yle".

"Izmeklēšana ir apstiprinājusi, ka bojājumus izraisīja ārējs mehānisks spēks, un, pamatojoties uz pieejamo informāciju, nav pamata aizdomām, ka gāzesvada bojājumus izraisīja sprādziens," sacīja krimināllietu komisārs Risto Lohi, kurš vada izmeklēšanu.

Policija paziņoja, ka ir atrasts smags priekšmets, un iestādes tagad izmeklē, vai šis priekšmets ir saistīts ar gāzes cauruļvada bojājumiem.

Objekts atrodas dziļi jūras dibenā, tāpēc pagaidām nav iespējams noteikt, kas tas ir. Pēc Lohi teiktā, iestādes plāno izcelt objektu no jūras un pēc tam sākt tā izpēti.

Policija arī konstatējusi, ka

ar Honkongas karogu peldošais konteinerkuģis “NewNew Polar Bear”, kas pieder kādai Ķīnas kuģniecības kompānijai, atradās “Balticconnector” incidenta vietā laikā, kad gāzes vadā kritās spiediens.

Policija tagad izmeklē, vai kuģis varētu būt bijis iesaistīts cauruļvada bojājumā. Somija šajā izmeklēšanā sadarbosies ar Ķīnas iestādēm.

Jau ziņots, ka naktī uz 8. oktobri notika avārija zemūdens gāzesvadā "Balticconnector", kas savieno Igauniju un Somiju. Cauruļvads tika slēgts tīšas ārējas iedarbības izraisītas noplūdes dēļ. Tika ziņots arī par sakaru kabeļa starp Igauniju un Somiju bojājumu, ko arī izraisīja tīšs ārējs spēks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu