"Liepāja" LIBL piedzīvo trešo neveiksmi pēc kārtas. "Rīgas Zeļļi" izcīna pārliecinošu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" spēlētāji Valsts himnas atskaņošanas laikā pirms Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēles basketbolā vīriešiem, kurā tiekas basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" ar basketbola klubu "Keila".
Basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" spēlētāji Valsts himnas atskaņošanas laikā pirms Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēles basketbolā vīriešiem, kurā tiekas basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" ar basketbola klubu "Keila". Foto: Evija Trifanova/LETA

"Liepājas" basketbolisti sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, kamēr citā spēlē panākumu izcīnīja "Rīgas Zeļļi".

Liepājnieki izbraukumā ar 70:100 (15:26, 28:17, 27:21, 17:19) atzina Rīgā bāzētā Ukrainas kluba "Prometey" pārākumu.

Starp viesiem ar 22 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristaps Kilps, 13 punktus pievienoja Emīls Krūmiņš, bet Reinis Avotiņš guva 11 punktus.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Tajs Odiase, kamēr Oleksandrs Ļipovijs sakrāja 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Rīgas Zeļļi", Salaspilī aizvadot maču mājinieku lomā, ar 78:50 (16:12, 15:6, 24:12, 23:20) uzvarēja Tallinas "Kalev", sagādājot pretiniekiem trešo neveiksmi pēc kārtas.

Mājinieku vienībā 23 punktus guva Dāvids Vīksne, bet Francis Lācis sakrāja 16 punktus, sešas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas piespēles.Tallinas komandu no zaudējuma neglāba Ārona Džounsa deviņi gūtie punkti.

Jau ziņots, ka sestdien "Latvijas Universitāte" ar 56:77 piekāpās "Parnu Sadam", Latvijas basketbola duelī "VEF Rīga" ar 107:68 sagrāva "Ventspili", "Ogre" ar 65:80 zaudēja Gundara Vētras vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai, bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar 68:108 atzina Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārākumu.

Turnīra tabulas augšdaļā piecām uzvarām ir "Kalev"/"Cramo", otro vietu ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ieņem "Prometey", bet četras uzvaras piecos mačos ir "Rīgas Zeļļiem", trīs uzvaras četrās spēlēs Tallinas "TalTech"/"Optibet", trīs panākumi piecos mačos ir "VEF Rīga", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Ogre" uzvarējusi trijās no četrām cīņām, bet "Liepāja", "Ventspils", Raplas "Avis Utilitas", "Keila" tikušas pie divām uzvarām piecās spēlēs. Valmieras komanda sakrājusi bilanci 2-4, "Viimsi" un LU tikušas pie vienas uzvaras attiecīgi sešās un septiņās spēlēs.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacentšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu