Ja var tikt uz slimnīcu ar trolejbusu, NMPD jāsauc nav. Lienes Cipules komentāri izpelnās diskusiju vētru (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/Leta

Kādas sievietes pieredzes stāsts ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) izpelnījās pamatīgu notikumu attīstību un vētru vietnē "Twitter", iesaistoties pat NMPD direktorei Lienei Cipulei.

Sieviete vārdā Kristīne pastāstīja par gadījumu, kad vēlējusies saņemt NMPD palīdzību, bet viņai tā atteikta. 

"Ziema nāk, slideno ietvju laiks tuvojas, esiet prātīgi. Var gadīties kā man - ar lauztu roku doties uz TOS ar trolejbusu. Jo vadlīnijas, mums jābrīdina, 84 eiro par izsaukumu, roku traumas nav dzīvībai un veselībai bīstamas, kundzīt, jūs jau divas minūtes aizņemat līniju, mums ir jāstrādā. Roka karājas kā svešķermenis un nepakļaujas nekādām prāta komandām. Spēcīga tā Cipules komanda. Vārguļi var vien nolikt klausuli un noslaucīt pazemojuma asariņu.

Lūzums nav labs, tuvu plecam, bet labi, ka nav jāoperē," rakstīja sieviete.

Ierakstu pamanīja arī "Twitter" lietotāji, prasot paskaidrojumus. 

Cipule atbildi nepalika parādā, rakstot, ka ar rokas traumu jādodas uz traumpunktu nekavējoties, bet tā nav dzīvību apdraudoša. "Izvēle braukt ar trolejbusu ir pacienta ziņā. NMPD ir paredzēts tiem gadījumiem, kad ar trolejbusu nevar aizbraukt. Vienlaikus atgādinu - pirmā palīdzība ir jāapgūst katram! Obligāti!"

Pēc tam viņa "Twitter" piebilda:

"Katra, kurš var tikt uz slimnīcu ar trolejbusu, pienākums ir pašam doties uz slimnīcu! NMPD ir paredzēts situācijām, kad jāglābj dzīvība. Pirmā palīdzība ir jāprot katram!

Pareiza rīcība šajā situācijā - imobilizēt roku, zvans draugam vai taksim un doties uz traumpunktu."

Viņa piebilda, ka šāda prakse esot normāla it visur Eiropā. "Un tur cilvēki to ievēro ļoti stingri - ja varu tikt galā pats, noteikti to darīšu!"

Šādas atbildes neapmierināja lielāko daļu "Twitter" lietotāju, daudziem paužot sašutumu, kā tad rīkoties situācijās un vietās, kur trolejbuss nav pieejams. 

Cipuli aizstāvēt steidza arī anestezioloģe Kristīne Pitkeviča: 

Notikums ar komentāriem no speciālistiem gan izraisīja viedokļu vētru citu lietotāju vidū. Kamēr kāds atbalstīja šādas idejas, cits pauda neizpratni, kā pašam spēt novērtēt traumu. Apskati diskusiju! 

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu