Kā noskaidrot, vai neesat narciss? Pieredzē dalās vīrietis ar narcisa diagnozi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Elnur/ Shutterstock

Diagnosticēts narciss ir atklājis trīs pazīmes, kā var “droši zināt”, ka cilvēks nav narciss.

Džeikobam Skidmoram ir diagnosticēti narcistiski personības traucējumi, un viņš veido saturu sociālajos tīklos, lai “lauztu stigmas” ap šo diagnozi.

Vienā no daudzajiem vīrieša publicētiem video viņš atklāja trīs lietas, kas liecina, ka cilvēks nav narciss.

Pirmā pazīme bija emociju patiesums. “Vai jums šķiet, ka jūsu emocijas ir patiesas? Man, ja runa ir par bērēm, drauga sasniegumiem vai šķiršanos, ir jāvilto emocijas, jo zinu, ka tas no manis tiek gaidīts. Narcisiem nav tādu parasto emocionālo reakciju, mums pusi laika tās ir mākslīgi jārāda.”

“Otra pazīme – vai domājat, ka visi cilvēki pasaulē ir vienlīdz vērtīgi? Narcisi domā hierarhiski. Mums ir neiedomājami, ka divi cilvēki varētu būt pilnīgi līdzvērtīgi. Kāds vienmēr būs labāks, bet kādam būs vieta zemāk,” stāstīja Džeikobs.

Kā trešo punktu vīrietis minēja mīlestību pret sevi. “Vai jūs sevi mīlat? Daudzi cilvēki domā, ka narcisi sevi mīl. Nē, mēs domājam, ka esam labāki par visiem citiem. Mums var patikt tas, kā mēs izskatāmies. Mēs varam lepoties ar savu inteliģenci. Bet mans iekšējais monologs ir nepārtraukts: “Tu esi labāks par visiem šiem cilvēkiem. Kā tu varēji būt tik stulbs un ko tādu izdarīt?” Tā nav sevis mīlestība, nav līdzjūtība pret sevi. Tā ir tikai lielummānija.”

Lai gan Džeikobs veido informatīvus video, viņš uzstāj, ka runā tikai par savu pieredzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu