"Putina marionete" Peskovs atbild uz Rinkēviča ierosinājumu par Baltijas jūras slēgšanu kuģošanai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs reaģējis uz Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča ierosinājumu slēgt Baltijas jūru kuģošanai, ja tiks konstatēta Krievijas vaina nesenajos zemūdens infrastruktūras bojājumos, ziņo izdevums "Politico".

Peskovs norādīja, ka "draudi Krievijai ir nepieņemami". Viņš noliedza, ka Krievija būtu jebkādā veidā vainojama zemūdens infrastruktūras bojājumos.

Runājot par nesenajiem zemūdens infrastruktūras bojājumiem jūrā, Rinkēvičs pagājušonedēļ norādīja, ka jāsagaida izmeklēšanas rezultāti. Vienlaikus viņš atgādināja, ka pēc tiem NATO pastiprinās patrulēšanu Baltijas jūrā.

Naktī uz 8. oktobri notika avārija zemūdens gāzesvadā "Balticconnector", kas savieno Igauniju un Somiju. Cauruļvads tika slēgts tīšas ārējas iedarbības izraisītas noplūdes dēļ. Tika ziņots arī par sakaru kabeļa starp Igauniju un Somiju bojājumu, ko arī izraisīja tīšs ārējs spēks.

Somija izmeklē gāzesvada bojājuma cēloņus Somijas ūdeņos, savukārt sakaru kabeļa bojājumu Igaunijas ūdeņos izmeklē Igaunijas varasiestādes.

Somijas policija piektdien pavēstīja, ka izmeklēšanā par bojājumu nodarīšanu gāzesvadam "Balticconnector" uzmanības fokusā ir Ķīnas kuģis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu