FOTO Tirdzniecības centrā "Spice" atjaunots interjers. Investēti deviņi miljoni eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecības centrs "Spice" investējis deviņus miljonus eiro interjera atjaunošanā 7565 kvadrātmetru platībā, informēja centra pārstāvji.

"Spice" pārstāvji norāda, ka pārbūves darbi īstenoti dažādos segmentos, veikta gan dekoratīvo margu un grīdas flīžu nomaiņu, gan jaunu apdares risinājumu ieviešana. Tostarp rekonstrukcijas darbi notika arī ieejas portālos, ātrijos, darbinieku atpūtas telpās, kā arī Modes un Palmu alejās.

Tirdzniecības centrā informē, ka ieviesti ilgtspējīgi risinājumi, kas ļāvuši samazināt tirdzniecības centra ekoloģiskās pēdas nospiedumu uz apkārtējo vidi. Tostarp veikta gaismekļu nomaiņa uz LED ar iespēju apgaismojuma intensitāti pielāgot dažādiem diennakts laikiem, efektivizētas apkures un ventilācijas sistēmas, kā arī pārskatītas ūdensapgādes sistēmas.

Centrā skaidro, ka, veidojot jauno tirdzniecības centra interjeru, projekta dizaineri iedvesmojušies no Latvijas dabas un tajā sastopamajām krāsām, formām un tekstūrām. Tāpat izmantoto materiālu izvēlē priekšroka dota Latvijā ražotiem materiāliem, lai mazinātu piegādes procesā veidotās ekoloģiskās pēdas nospiedumu.

Kā norāda "Spice pārstāvji", jaunajā interjerā integrēti vairāki latviešu mākslinieku darbi, tostarp stikla mākslinieka Arta Nīmaņa mākslas elementi.

Foto: Tirdzniecības centrs "Spice" investējis deviņus miljonus eiro interjera atjaunošanā

Vienlaikus "Spice" pārstāvji norāda, ka līdztekus interjera atjaunošanas projektam izmaiņas notikušas arī nomnieku klāstā un to tirdzniecības telpās. Pēdējo divu gadu laikā tirdzniecības centram "Spice" pievienojušies 28 jauni zīmoli ar kopējo platību vairāk nekā 3500 kvadrātmetri no "Spice" platības. Tāpat kopš 2022. gada rekonstruēti 30 "Spice" esošo zīmolu veikali, kuru kopējā renovēto tirdzniecības telpu platība veido vairāk nekā 14 000 kvadrātmetru.

Savukārt "Spice Home" pievienojušies pieci jauni nomnieki, kuru kopējā platība veido vairāk nekā 4200 kvadrātmetru no "Spice Home" telpām. Rekonstrukcijas veikuši 10 nomnieki, kuru kopējā atjaunotā platība veido vairāk nekā 7600 kvadrātmetru.

Interjera renovācijas projekta autors ir arhitektu birojs "Kalve" sadarbībā ar dizaineri Noru Gavari. Būvuzraugs ir SIA "Fabrum" un projekta vadītāja ir Sanita Rubene. Savukārt galvenie būvdarbu veicēji ir "Pro Dev" un "Aimasa".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka centra pārvaldītājs SIA "Tirdzniecības centrs Pleskodāle" 2022. gadā strādāja ar 13,565 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 1,542 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem gadu pirms tam.

"Tirdzniecības centrs Pleskodāle" reģistrēts 2000. gadā, un tā pamatkapitāls ir 711 432 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijā reģistrētajam "Kapitel" (75%) un "Tristafan" (25%).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu