Brikmanis atklāj, kā patiesībā radās grupas "Dziļi violets" nosaukums (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA

Mūziķis, aktieris, grupu "Dziļi violets" un "Tētis" dibinātājs Nauris Brikmanis, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", pastāstīja, kā radusies grupa "Dziļi violets" un tās skanīgais nosaukums.

Brikmanis atklāj, ka "Dziļi violets" radies līdz ar "Pusnakts šovu septiņos ar Jāni Skuteli". Iepriekš Brikmanis kopā ar Skuteli darbojušies Karaliskajā improvizācijas teātrī septiņu sezonu garumā, izveidojusies arī draudzība abu starpā, līdz Skutelis aicinājis: "Taisām "Late Night šovu", uztaisi grupu!" Tam Brikmanis arī piekritis un sācis veidot grupas sastāvu.

"Par nosaukumu – ja jau tāds humoristisks raidījums, vajag kaut ko, kā mēs smejamies, rēcīgu. Kaut ko smieklīgu. Un tad Valtera tētis, mūsu pianista tētis, viņš vienmēr ir tulkojis, jo īstenībā "Dziļi violets" varēja būt arī "Baltā čūska" vai "Zaļā jūdze", kas tur vēl tik nebija – "Ripojošie akmeņi"," atminas mūziķis, piebilstot, ka tie ir leģendāru grupu nosaukumi latviešu valodā, piemēram, "The Rolling Stones" vai "Whitesnake". "Dziļi violets" radās, pateicoties leģendārajai grupai "Depp Purple".

Sākumā nosaukums licies diezgan smieklīgs, taču pēc gandrīz deviņiem grupas pastāvēšanas gadiem tas šķiet pavisam normāls, atzīst Brikmanis.

"Ļoti daudzi arī to nezina, tiešām daudzi nezina, ka tas nosaukums radies pēc tā. Mēs daudzreiz koncertos arī sakām, ka mēs bijām pirmie, ka mēs bijām pirmie jau tad – jau dvēseliski mēs bijām pirmie tajā visā," viņš smejas. "Ar "Dziļi violetu" viss notiek – mēs aktīvi spēlējam regulāri."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu