Pakistāna veido deportācijas centrus nelegālajiem migrantiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Pakistāna veido deportācijas centrus nelegālajiem migrantiem, tai skaitā aptuveni 1,7 miljoniem afgāņu, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

No nākamās trešdienas visi, kas tiks pieķerti uzturamies valstī nelegāli, tiks aizturēti un nosūtīti uz deportācijas centriem.

Beludžsitānas provinces valdības pārstāvis atklāja, ka tiek veidoti trīs deportācijas centri. Viens no tiem atradīsies provinces galvaspilsētā Kvetā.

Haiberas Pahtunhvas provinces amatpersona paziņoja, ka arī šajā reģionā būs trīs deportācijas centri, piebilstot, ka kopš paziņojuma par gaidāmo deportēšanu mājās ir atgriezušies vairāk nekā 60 000 afgāņu.

Amatpersona sacīja, ka migrantiem, kuri valstī uzturas nelegāli, ir jāizbrauc līdz otrdienai, lai izvairītos no aizturēšanas.

Pakistānas pagaidu iekšlietu ministrs Sarfrazs Bugti ir paziņojis, ka termiņš netiks pagarināts.

Valstī dzīvo miljoniem afgāņu, no kuriem daudzi ieradās Pakistānā vēl 1979.gadā, kad Afganistānā iebruka PSRS. Bēgļu skaits pieauga, kad 2021.gada augustā Afganistānā varu pārņēma talibi.

Pakistāna apgalvo, ka 1,4 miljoniem afgāņu, kas ir reģistrētie bēgļi, nav jāuztraucas. Valdība noliedza, ka tās mērķis ir afgāņi, un apgalvo, ka uzmanība tiek pievērsta cilvēkiem, kas valstī uzturas nelegāli, neatkarīgi no viņu valstspiederības.

Pakistānas politika ir izpelnījusies plašu nosodījumu. Pagājušajā nedēļā grupa bijušo ASV diplomātu un palīdzības organizāciju pārstāvju mudināja Pakistānu nedeportēt afgāņus, kuri gaida ASV vīzas saskaņā ar programmu, kas paredz pārvietot apdraudētos bēgļus, kuri bēg no talibu režīma.

Līdzīgu aicinājumu izplatīja arī ANO, norādot, ka deportēšana var novest pie cilvēktiesību pārkāpumiem, tai skaitā ģimeņu šķiršanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu