Zinātnieki atklāj maksimālo vecumu, līdz kuram cilvēks var nodzīvot (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: evrymmnt/ Shutterstock

Cilvēka iespējamo dzīves ilgumu ir ļoti grūti noteikti, jo ir iesaistīti daudzi un dažādi faktori. Tomēr šo jautājumu aktualizēja pētnieki no Nīderlandes.

Runājot par katra indivīda paredzamo dzīves ilgumu, dzīvesveidam ir liela nozīme. Piemēram, uzturam, sportošanai, kaitīgajiem ieradumiem. Un, lai gan daudzās valstīs personas pēc 60 gadiem tiek uzskatītas par pensionāriem, pētījumā noskaidrots, ka dzīve var turpināties arī pēc 100 gadu robežas.

Pētījumā, ko veica Tilburgas un Roterdamas “Erasmus” statistiķi, tika aplūkots vecums, kādā Nīderlandē miruši 75 tūkstoši cilvēku 30 gadu laikā.

Pētnieki vēlējās noteikt, cik ilgi cilvēks var dzīvot, ja rūpējas par sevi un viņa dzīvi nepārtrauc slimības vai ārējie apstākļi.

Pēc tam, kad tika aplūkots pētījumā iesaistīto cilvēku vecums viņu nāves brīdī, pētnieki noteica, ka cilvēka maksimālais mūža ilgums pārsniedz 90 gadus.

Tika noskaidrots, ka sievietes gan dzīvo ilgāk par vīriešiem. Pētnieki norādīja, ka ir maz ticams, ka cilvēki var nodzīvot ilgāk par 115 gadiem – sievietes maksimālais mūža ilgums esot 115,7 gadi, savukārt vīriešu maksimālais vecums esot 114,1 gads.

Komentējot atklājumus, profesors Džons Einmals, viens no trim zinātniekiem, kas veica pētījumu, aģentūrai “AFP” skaidroja: “Vidējais dzīves ilgums pēdējos gados ir pieaudzis, bet pēdējo 30 gadu laikā nav paaugstinājies maksimālais cilvēka vecums.”

Neskatoties uz atklājumiem, Einmals atzina, ka ir izņēmuma gadījumi, kad cilvēkiem izdodas nodzīvot ilgāk par šo norādīto maksimālo mūža ilgumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu