Lielbritānijas tiesa noraida sankcijām pakļauta krievu oligarha prasību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas Augstā tiesa ceturtdien noraidīja sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Mihaila Fridmana prasību ļaut viņam tērēt tūkstošiem sterliņu mārciņu mēnesī Londonas savrupmājas uzturēšanai un šofera algošanai.

59 gadus vecais Krievijas miljardieris bija vērsies tiesā pret sankciju režīma ievērošanas iestādi, kas viņam bija liegusi no sankcijām pakļautajiem kontiem noņemt 30 000 mārciņu (34 000 eiro) mēnesī.

Lielbritānijas Finanšu sankciju ieviešanas birojs (OFSI) bija noraidījis lūgumu segt Fridmanam piederošā Atlonas nama uzturēšanas izmaksas.

Fridmans bija lūdzis OFSI ļaut algot šoferi un 65 miljonus mārciņu vērtās Haigeitas rajona Viktorijas laikmeta savrupmājas darbiniekus.

Oligarha aktīvi tika iesaldēti pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā.

Kā tiesā skaidroja Fridmana advokāti, ņemot vērā savrupmājas "lielumu, vecumu un kulturālo nozīmību, tai ir vajadzīga vēra ņemama uzturēšana".

Šoferis Fridmanam esot vajadzīgs "drošības apsvērumu dēļ".

Tomēr OFSI skaidroja, ka oligarhs "var pārvietoties ar sabiedrisko transportu".

OFSI ir apstiprinājis maksājumus rezidences apsardzei, tomēr norādīja, ka noraidījis vairākus Fridmana lūgumus, lai nepieļautu, ka oligarhs turpina baudīt dzīves stilu, kāds viņam bija pirms nonākšanas sankciju sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu