Vīrietis kļūst par pirmo cilvēku vēsturē, kurš apceļo visas pasaules valstis bez lidošanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ onceuponasaga

Kāds vīrietis no Dānijas ir kļuvis par pirmo cilvēku, kurš paveicis pilnīgi jauna veida ceļošanu apkārt pasaulei.

Torbjerns Pedersens 2013. gadā pameta darbu un ģimeni, lai dotos episkā piedzīvojumā. 44 gadus vecais vīrietis vēlējās kļūt par pirmo cilvēku, kas apmeklējis visas pasaules valstis bez lidošanas lidmašīnā.

Neparedzētu apstākļu dēļ viņa ceļošana prasīja ilgāku laiku, nekā bija paredzēts. Sākotnēji Torbjernam bija jāierodas Dānijā pēc savas pēdējās valsts Maldivu salās apmeklējuma 2020. gadā. Tomēr viņa mājupceļš tika aizkavēts Covid-19 pandēmijas dēļ, vīrietim ierobežojumu dēļ divus gadus iestrēgstot Honkongā.

Galu galā Torbjerns pabeidza savu ceļojumu 2023. gada jūlijā, gandrīz desmit gadus pēc tam, kad devās ceļā, atgriežoties savā dzimtajā pilsētā Orhūsā, Dānijā.

Viņu sagaidīja aptuveni 150 cilvēku liels pūlis, kad viņš piestāja Orhūsas ostā. Starp viņiem bija arī vīrieša sieva, kuru viņš bildināja 2016. gadā Kenijas kalna virsotnē, abiem pēc tam apprecoties 2021. gadā.

Tā kā ceļotājs bija izlēmis nelidot ar lidmašīnu, tā vietā viņš ceļoja ar vilcienu, kuģiem, automašīnām un pat kājām. Ļoti garos okeāna posmus viņam kā pasažierim ļāva pārbaukt konteinerkuģos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu