Anglijas regbisti spraigā cīņā par bronzu pārspēj Argentīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Anglijas regbija izlase piektdien Sendenī Pasaules kausa mačā par trešo vietu ar rezultātu 26:23 (16:10) uzvarēja Argentīnu.

Bronzas godalgas angļi izcīnījuši pirmo reizi vēsturē, bet no iepriekšējiem turnīriem viņiem ir viens čempiontituls 2003.gadā un trīs sudraba medaļas 1991., 2007. un 2019.gadā.

Anglijas izlase ātri ieguva vadību un pirmo puslaiku uzvarēja ar 16:10. Otrā puslaika pirmajās minūtē Santjago Karrerass veica piezemējumu un pēc tam Emiljano Bofelli ar realizāciju izvirzīja vadībā argentīniešus (17:16).

Tiesa, nākamajās pāris minūtēs ar to pašu atbildēja angļi Teo Dens un Ouens Ferels, atjaunodami sešu punktu pārsvaru. Bofelli ar soda sitienu pretinieku pārsvaru samazināja uz pusi, taču 15 minūtes pirms spēles beigām Ferels tādā pašā veidā panāca 26:20.

Trīs minūtes vēlāk Nikolass Sančess ar precīzu soda sitienu vēlreiz panāca -3, taču 75.minūtē viņš neizmantoja teicamu iespēju izlīdzināt rezultātu, jo, izpildot soda sitienu, netrāpīja bumbu vārtos.

Par mača labāko spēlētāju tika atzīts Sems Anderhils.

Angļiem komandas kapteinis Ferels izmantoja abas realizācijas un izpildīja četrus precīzus soda sitienus. Bofelli bija divas realizācijas un divi nekļūdīgi soda sitieni.

Abas komandas tikās arī apakšgrupā, kurā pārāki ar 27:10 bija angļi.

Čempioni tiks noskaidroti sestdien Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas izlašu duelī.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīja viena apļa turnīru, divām labākajām grupas komandām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas ir cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu