"Liepājas" futbolisti svin uzvaru virslīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liepājas" futbolisti
"Liepājas" futbolisti Foto: Aiga Veisa

"Liepāja" sestdien savā laukumā svinēja uzvaru "Optibet" futbola virslīgas 34.kārtas mačā un līdz punktam samazināja atpalicību līdz trešajai vietai.

"Liepāja" stadiona "Daugava" rezerves laukumā ar 1:0 (1:0) pieveica "Tukums 2000"/"Telms".

Pirmajā puslaikā mājinieki sakrāja trīs dzeltenās kartītes un vienus gūtus vārtus. "Dzelteno plāksteri" izpelnījās Mamē Tins, Anrī Staničs un Šeiks Fajs, bet viesiem puslaika kompensācijas laikā brīdinājumu saņēma Kristaps Krieviņš.

Vārtus mājinieki guva 36.minūtē, kad savu vārtu priekšā Ivans Koškošs tā vietā, lai pēc iespējas tālāk no saviem vārtiem aizsistu vārtsarga Frenka Orola atsisto bumbu, centās to apstrādāt. Bumbu pārķēra mājinieki un Muamadū Diavs no kreisās soda laukuma puses raidīja bumbu vārtos - 1:0.

Otrajā puslaikā mājiniekiem dzelteno kartīti saņēma arī Lukmens Gilmors, Luiss Ilariu jeb Dodo, bet viesiem - Frenks Dāvids Orols un Maksims Sidorovs.

Liepājnieki pēc četru zaudējumu sērijas, kurā bez neveiksmēm ar turnīra tabulā augstāk esošām komandām "Valmieru", "Riga" un RFS nācās piekāpties "Riga" arī Latvijas kausa pusfinālā, pēdējos divos mačos spēlēja 1:1 ar "Jelgavu" un vēl vienu bronzas godalgu pretendenti "Audu".

Tukumnieki pēc 3:2 uzvaras pār "Valmieru" bija cietuši divus zaudējumus, ar 0:4 zaudējot "Riga" un ar 4:5 - RFS.

Abas komandas nebija optimālajā sastāvā. Liepājai nevarēja spēlēt Bakarī Sanē un palīdzēt vecākais treneris Tamazs Pertija, kuriem bija piešķirta vienas spēles diskvalifikācija, bet tukumniekiem malā palika komandas kapteinis Bogdans Samoilovs un Aleksandrs Butovskis.

Šosezon komandas bija tikušās jau četrreiz. Pirmssezonas pārbaudes spēlē ar 3:0 uzvarēja liepājnieki, kuri ar tādu pašu rezultātu svinēja panākumu arī pirmajā virslīgas spēlēs. Pārējās divās spēlēs uzvarēja viesi - "Tukums 2000"/"Telms" svinēja panākumu ar 1:0, bet "Liepāja" - ar 2:1.

Otrā sestdienas mačā "Jelgava" Zemgales Olimpiskajā centrā plkst.14 uzsāka spēli ar "Audu".

Svētdien tiksies "Metta" ar "Valmieru", "Riga" ar "Super Nova" un RFS ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 33 spēlēm ar 83 punktiem ir "Riga", kurai ar 80 punktiem seko RFS. Pa 49 punktiem guvušas "Valmiera" un "Auda", bet 48 punktus 34 mačos ir sakrājusi "Liepāja". 39 punktus guvusi "Jelgava", 34 punkti tikpat spēlēs ir "Tukums 2000"/"Telms" un 33 punkti - "Daugavpilij", bet "Metta" sakrājusi 30 punktus un Salaspils "Super Nova" - 13 punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu