Pēc uzvaras virslīgas mačā "Auda" futbolisti turpina cīņu par bronzas medaļām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FK "Auda" futbolisti
FK "Auda" futbolisti Foto: Kristians Putniņš/FK Auda

"Auda" sestdien Jelgavā svinēja uzvaru "Optibet" futbola virslīgas 34. kārtas mačā un izvirzījās turnīra tabulas trešajā vietā.

"Auda" viesos ar 2:0 (0:0) apspēlēja "Jelgavu".

"Jelgava" viesiem atviegloja uzdevumu cīņā par bronzas medaļām, pirmā puslaika kompensācijas laikā paliekot mazākumā, jo otro dzelteno kartīti mačā nopelnīja Ikuto Gomi.

Vārtus 66.minūtē guva Melejs Diaņje un 84.minūtē - Braima Kvatarā.

"Jelgava" pēdējās trijās spēlēs pirms sestdienas mača nebija zaudējusi. Pēc 1:1 spēlēm ar Salaspils "Super Nova" un "Liepāju" jelgavnieki ar 1:0 pieveica "Metta", nodrošinot vietu virslīgā arī nākamajā sezonā.

"Auda" pēc četru uzvaru sērijas pēdējos trijos mačos ar spēcīgiem pretiniekiem pie uzvarām nebija tikusi, ar 0:1 piekāpjoties "Riga", ar 0:3 - RFS, bet pēdējā kārtā spēlējot 1:1 ar "Liepāju".

Šosezon savstarpējās spēlēs pārsvars bija "Auda", kas pēc 0:0 pirmajā riņķī nākamās divas spēles uzvarēja ar 1:0 un 3:0.

Jau ziņots, ka pirmajā sestdienas spēlē "Liepāja" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Tukums 2000"/"Telms".

Svētdien tiksies "Metta" ar "Valmieru", "Riga" ar "Super Nova" un RFS ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 33 spēlēm ar 83 punktiem ir "Riga", kurai ar 80 punktiem seko RFS. Ar 52 punktiem 34 cīņās uz trešo vietu ir pakāpusies "Auda", 49 punkti 33 spēlēs ir "Valmierai", bet 48 punktus 34 mačos ir sakrājusi "Liepāja". 39 punktus 34 mačos ir guvusi "Jelgava", 34 punkti tikpat spēlēs ir "Tukums 2000"/"Telms", bet 33 cīņās 33 punkti ir "Daugavpilij", 30 punkti - "Metta" un 13 punkti - Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu