"Metta" futbolisti svarīgā spēlē sakauj "Valmieru"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Metta" futbolisti
"Metta" futbolisti Foto: Eduards Grencmanis

"Metta" komanda svētdien "Optibet" futbola virslīgas 34.kārtas mačā mājās ar 4:1 (1:1) pārspēja "Valmieru".

"Metta" komanda, kas šobrīd atrodas pārspēļu zonā, pēc uzvaras izlīdzināja punktu skaitu ar astotajā pozīcijā esošo "Daugavpili", kurai ir labāka gūto un ielaisto vārtu bilance savstarpējās spēlēs un viens mačs rezervē. Savukārt "Valmiera", kas ir ceturtā jeb pēdējā Eirokausu zonā, pēc šīs kārtas vairs tikai par punktu apsteidz "Liepāju".

"Metta" rindās divreiz izcēlās Artjoms Puzirevskis, bet pa vieniem vārtiem guva Bruno Melnis un Oleksandrs Kurcevs. "Valmieras" gūtajos vārtos pēdējais no viesiem bumbai pieskārās Niks Sliede.

Spēles sestajā minūtē Meisa Diops meistarīgi apspēlēja vairākus pretiniekus un piespēlēja Sliedem, kurš panāca 1:0 viesu labā, bumbai tīklā nonākot no "Metta" kapteiņa Oskara Vientiesa. Piecas minūtes vēlāk individuāli nospēlēja Melnis, kurš ar sitienu no soda laukuma robežas izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika sākumā, 47.minūtē, Kristofers Rēķis viesu laukuma pusē ieguva bumbu un izdarīja sitienu no distances. Pēc rikošeta tā nonāca pie Puzirevska, kurš no vārtu priekšas bija nekļūdīgs - 2:1 "Metta" komandas labā.

Valmieriešu izredzes atspēlēties mazinājās puslaika vidū, kad Džibrils Gejs ar kāju ietriecās Vladislavam Fjodoram ceļgalā, viesu uzbrucējam saņemot sarkano kartīti. Savukārt Fjodorovs maču nevarēja turpināt savainojuma dēļ.

Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Lamins Korea saņēma bumbu soda laukumā un ieraudzīja labākā pozīcijā esošo Puzirevski, kurš pēc piespēles saņemšanas panāca 3:1. Pēc divām minūtēm ātrā pretuzbrukumā trīs vārtu pārsvaru panāca tikko kā uz maiņu nākušais Kurcevs, kurš izcēlās pēc Puzirevska piespēles.

Vēl šodien līdere "Riga" tiekas ar līgas pastarīti Salaspils "Super Nova", bet vēlāk tās konkurente cīņā par čempiona titulu RFS tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 33 spēlēm ar 83 punktiem ir "Riga", kurai ar 80 punktiem seko RFS. Ar 52 punktiem trešo vietu ieņem "Auda", 49 punkti ir "Valmierai", bet 48 punktus 34 mačos ir sakrājusi "Liepāja". 39 punktus 34 mačos ir guvusi "Jelgava", 34 punkti tikpat spēlēs ir "Tukums 2000"/"Telms", bet 33 un 34 cīņās 33 punkti ir "Daugavpilij" un "Metta" komandai, kamēr 13 punktus guvusi Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu