Kādēļ iegādāties lētu, nevis dārgu viedtālruni? (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Il
Il Foto: AFP/SCANPIX

Jauna viedtālruņa meklējumos cena vienmēr ir būtiska – vēlamies iegādāties ierīci, ko varam atļauties. Ja pietiek naudas dārga viedtelefona iegādei, varbūt ir pat labāk izvēlēties lētāku ierīci. Tehnoloģiju portāls "TechRadar" apkopojis piecus iemeslus, kāpēc tā. 

1. Iespējams ieguldīt citās lietās

Sākot ar acīmredzamo – šāds telefons, protams, iesitīs mazāku robu makā. Turklāt, iztērējot jaunam viedtelefonam mazāk, atliek vairāk naudas labākiem aksesuāriem – jaudīgākai pārnēsājamai baterijai, kvalitatīvākam telefona maciņam, izturīgākam un jaudīgākam uzlādes kabelim, un tā tālāk. 

Jāatceras, ka viedtelefoni darbojas pēc atdeves samazināšanas principa: viedtālrunis 400 ASV dolāru vērtībā nav divreiz jaudīgāks par viedtālruni 200 dolāru vērtībā. Tāpat viedtālrunis 1200 dolāru vērtībā nestrādās divreiz labāk par tālruni 600 dolāru vērtībā vai trīsreiz labāk par tālruni 400 dolāru vērtībā.

2. Baterija darbojas ilgāk

Viedtelefoni bieži nevar lepoties ar ilglaicīgām baterijām. Tādi faktori kā 5G interneta pieslēgums, jaudīgs procesors un augstas izšķirtspējas ekrāns var likt pat ietilpīgai baterijai iztērēties visai ātri.

Lētāki viedtālruņi ar šādām problēmām nesaskaras. Ja telefonā ir tikai 4G interneta pieslēgums un, piemēram, iebūvēts vājas vai vidējas izšķirtspējas displejs, tas darbosies daudz ilgāk. 

Turklāt ražotāji, kas savus viedtālruņus pārdod lētāk, nereti tajos iebūvē ietilpīgākas baterijas.

3. Izturīgāks dizains

Var piekrist tam, ka stikls, ko arvien vairāk izmanto telefonu dizainu izstrādē, tālruņiem liek izskatīties pievilcīgākiem un dārgākiem. Tas gan nav izturīgs: nereti viens kritiens – un jau ieplaisā. Turklāt no stikla izgatavotus tālruņus ir grūti noturēt rokās, jo tie ir slidenāki.

Lētu viedtālruņu ražotāji lielākoties neizmanto stiklu, dodot priekšroku plastmasai, kas ir izturīgāka. Telefons, kas ražots no plastmasas, pēc kritiena izskatīsies daudz labāk nekā no stikla izgatavots tālrunis. 

4. Mazāks pārkaršanas risks

Dārgos viedtālruņos parasti ir iebūvēti ļoti jaudīgi procesori, kas dažādus procesus ļauj paveikt ļoti ātri un ir lieliski piemēroti spēlēm. Ilgi lietoti bez pārtraukuma, tie gan var kļūt ļoti karsti, un telefonu noturēt rokās ir grūtāk. 

Attiecīgi telefons ar vidējas jaudas procesoru ir labāks variants, ja tev spēles patīk spēlēt ilgi un spēj samierināties ar apmierinošas kvalitātes izšķirtspēju. Turklāt telefoni ar lēnāku darbību pārkarst retāk. 

Jāpiemin, ka mūsdienās pat lētāku viedtelefonu tirgū ir grūti atrast viedtālruni, ko patiešām varētu raksturot kā lēnu. 

5. Dažādi veidi, kā atbloķēt viedtelefonu ar pirkstu

Dārgi viedtālruņi nereti tiek aprīkoti tikai ar pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas ir iebūvēts zem displeja. Tāpēc, ja vēlies tālruni, kam tas iebūvēts malā vai aizmugurē, būs jādodas uz tirgus "lēto galu".

Lētākos viedtālruņos pirkstu nospiedumu nolasītāji nereti ir iebūvēti vairākās vietās: zem displeja, abās telefona malās vai aizmugurē. Attiecīgi, ja pieskāriens telefona aizmugurē vai tā malas noglāstīšana tev šķiet ērtāks telefona atbloķēšanas veids, tad vislabāk izvēlēties lētāku ierīci.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu