VIDEO Ievieš korekcijas plānotajā atbalstā hipotekāro kredītu ņēmēju aizsardzībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hipotekārais kredīts. Ilustratīvs attēls.
Hipotekārais kredīts. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Latvijas hipotekārajiem kredītņēmējiem jārēķinās, ka atbalsts, ko viņi beigās saņems, lai kompensētu augstās kredītlikmes, iespējams, būs krietni pieticīgāks, nekā vienubrīd tika solīts. Bažās par dārgiem tiesu darbiem Saeimā nolemts virzīt regulējumu, kas būs maigāks pret bankām, vēsta TV3 Ziņas.

Nespējot rast kopsaucēju ilgās sarunās gandrīz visu gadu, Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas uzliktu par pienākumu kredītiestādēm uz pusi samazināt savas procentlikmes.

Saeimas Budžeta komisija otrdien vienojās par jaunu risinājumu. Pirmā lieta – pēc būtības šo procentlikmju samazinājumu noformēs kā nodevu, kas gan raisīja jautājumus arī parlamenta juristiem, vēsta raidījums.

Ierasti nodevas iekasē valsts budžetā, šajā situācijā idejiski šī nauda paliek pašā bankā, kur to izmanto procentlikmju mazināšanai, un valdības maciņā ieskaita tikai pārpalikumu, ja tāds radies.

Iespējams, iecerēts, ka tiesa uz šo tad varētu skatīties nevis kā tirgus intervenci, bet gan sava veida nodokļu politiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu