VIDEO "Aizbēga atpakaļ uz Ukrainu." Dzērājšoferis Saldū izraisa traģisku avāriju un atgriežas karadarbības zonā kā brīvprātīgais karavīrs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/4. studija

Pērn 5. novembrī Saldū notika traģiska avārija, kurā dzērājšofera dēļ dzīvību zaudēja cits cilvēks. Izmeklēšana Valsts policijā gan iestrēgusi, jo aizdomās turamais ir brīvprātīgais karavīrs, kurš pēc atveseļošanās no avārijā gūtajām traumām atgriezies kara zonā Ukrainā, vēsta LTV raidījums "4. studija". 

Avārijā frontālajā sadursmē bojā gāja busiņa šoferis, bet, spriežot pēc kriminālprocesa, otru auto vadīja dzērājšoferis vārdā Ulvis, kurš tiek uzskatīts par aizdomās turamo. Vīrietis bija atgriezies mājās atvaļinājumā no Ukrainas, kur ir brīvprātīgais karavīrs

Lai arī kopš avārijas pagājis gandrīz gads un aizdomās turētā vaina ir teju pierādīta, izmeklēšana Valsts policijā iestrēgusi, jo aizdomās turamais pēc izveseļošanās slimnīcā devies atpakaļ uz karadarbības zonu Ukrainā. 

"Aizbēga atpakaļ uz Ukrainu. Cik mums zināms, ar traumētām kājām, lauztām ribām," saka sieviete, kuras uzņēmums izīrēja busu bojāgājušajam šoferim liktenīgajā dienā. "Izmeklētājs saka, ka viņš atgriezīsies, bet tas neliekas loģiski."

Valsts policijā norāda, ka galvenokārt kriminālprocesos par ceļu satiksmes negadījumiem netiek piemēroti bargākie drošības līdzekļi, kas būtu apcietinājums. 

"Tas, ka persona neatrodas Latvijā, vistiešākajā mērā skar procesa virzību - tādā gadījumā Valsts policija nevar pabeigt izmeklēšanu tajā un nodot to kriminālvajāšanas sākšanai, kā rezultātā nav iespējams saukt personu pie atbildības," skaidro Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.  

Nacionālie bruņotie spēki nesūta karavīrus uz fronti Ukrainā un brīvprātīgo karavīru kontrole vai uzraudzība neietilpst Aizsardzības ministrijas kompetencē, norāda ministrijā. 

Atgriežoties Latvijā, vīrietim draud cietumsods no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem. 

Video: Raidījuma "4. studija" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu