Grupējums "Vagner" atsāk vervēšanu Prigožina dēla vadībā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vāgnerieši
Vāgnerieši Foto: VOEN TV/Belarusian Defence Ministry/via REUTERS

Krievijas algotņu banda "Vagner Group" ir atsākusi kaujinieku vervēšanu Permā un Novosibirskā, ziņo "Meduza", atsaucoties uz vietējo ziņu vietnēm.

"Vagner Group" pārstāvis Permā žurnālistiem sacīja, ka šī vienība ir iekļauta Krievijas Nacionālajā gvardē un to vada tās dibinātāja Jevgeņija Prigožina dēls Pāvels Prigožins.

"Mēs vervējam cilvēkus, kuriem jau ir kaujas pieredze, tostarp cilvēkus, kas iepriekš piederēja PMC," sacīja Prigožina dēls.

27. oktobrī ziņots, ka tā ir "vienīgā vienība, kurai ir oficiāla vienošanās ar Krievijas Nacionālo gvardi".

Savukārt 16. oktobrī vēstīts, ka Krievijas tā dēvētais privātais militārais uzņēmums "Redut" vervē algotņus, tai skaitā bijušos algotņu bandas "Vagner" kaujiniekus, secinājis britu militārais izlūkdienests.

Saskaņā ar izlūkdienesta informāciju šo grupējumu kontrolē un finansē Krievijas Ģenerālštāba Galvenā izlūkošanas pārvalde (GRU).

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā "Redut" ir iesaistīts kaujas operācijās Doneckas, Harkivas, Kijivas un Luhanskas apgabalā. Iespējams, ka bandā savervēti vairāk nekā 7000 cilvēku.

"Redut" ir viena no daudzajām algotņu bandām un tā dēvēto brīvprātīgo korpusiem, ko Krievijas Aizsardzības ministrija izmanto Krievijas regulārās armijas papildināšanai karam Ukrainā.

Britu militārais izlūkdienests pieļauj, ka Krievijai izdevies iztikt bez jauniem mobilizācijas viļņiem, pateicoties personāla vervēšanai caur šādām "brīvprātīgo" vienībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu