Sprūds: Iznīcinot vai pamatīgi novājinot "Hamās", ir daudz lielākas iespējas uz stabilizāciju reģionā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Foto: Zane Bitere/LETA

Iznīcinot Gazas joslā valdošo palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" vai pamatīgi to novājinot kā organizāciju, ir daudz lielākas iespējas uz miera procesu un stabilizāciju reģionā, intervijā aģentūrai LETA norādīja Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Patlaban redzamais ir satraucošs, un iezīmējas plašāka konflikta riski. Sprūds mudināja atcerēties, ka šis konflikts ir sācies ar nežēlīgiem teroristiskiem uzbrukumiem Izraēlas civiliedzīvotājiem un šobrīd Izraēlai ir visas tiesības uz pašaizsardzību. Tas nozīmē, ka tieši "Hamās" lielā mērā ir lielais šķērslis, lai situāciju miermīlīgi un diplomātiski atrisinātu.

"Ja skatāmies uz pēdējiem gadiem, tad būtībā situācija Tuvajos Austrumos pakāpeniski ir normalizējusies. Jā, protams, tur spriedzes elementi vienmēr ir saglabājušies, bet miera vienošanās ar virkni valstu un miera process ar Saūda Arābiju parādīja, ka reģions var kļūt arvien drošāks un stabilāks, risinājumi var tikt meklēti," norādīja Sprūds.

Sprūds uzsvēra, ka "Hamās" vērsās gan pret civiliedzīvotājiem, gan būtībā pret stabilitāti reģionā. Iznīcinot "Hamās" vai pamatīgi to novājinot kā organizāciju, ir daudz lielākas iespējas uz miera procesu un stabilizāciju reģionā.

Teroristu organizācijas ir bijušas nemiera un nestabilitātes, konfliktu pamata iedīgļi. Līdz ar to pret šādām organizācijām ir jāvēršas ar visu spēku. Sprūds arī akcentēja, ka ir jārealizē arī diplomātija, lai konflikta karstumā tas tiešām nepārvērstos jau par reģionālu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu