"Tas nav gēnos." Elita Drāke atklāj sava slaidā auguma noslēpumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dita Deksne

Nesen izdotajā Elitas Drākes grāmatā "Astoņas mīlestības", kas tapusi, viņas dzīvesstāsta iedvesmota, caurvij ne tikai domas par mīlestību, bet arī tīksmināšanās par pašas neatvairāmību – slaido augumu, garajām kājām, iedzimto eleganci. Sarunā ar TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālu "Klik" Elita atklāj savus skaistuma noslēpumus. 

Kādi ir tavi skaistuma rituāli?

Šobrīd esmu koncentrējusies uz savu fizisko ķermeni. No rīta pamostos un man ir meditācija, tad seko silta ūdens dzeršana, kas ir ar kariju vai ar medu. Vienmēr visiem saku, ka ir jādzer silts ūdens un aukstu ūdeni vispār nav ieteicams dzert. Tad nodarbojos ar jogu, un pēdējos piecus gadus es turu planku. Augstākais, ko varu noturēt, ir 4,5 minūtes, bet beidzamā laikā ir nokrities uz 2,5 minūtēm, jo esmu mazāk aktīva bijusi. Tad seko vingrinājumi ar hantelēm rokām un mugurai. Fiziskās aktivitātes man ir izteiktas mājas atmosfērā. Ēdu četras reizes dienā. Pa vidu ēdienreizēm nav nekādu uzkodu un iestarpinājumu. Ir tikai četras ēdienreizes, kas sadalītas pa konkrētiem laikiem.

Kas ir mans noslēpums, kāpēc tāds efekts? Pirmkārt, tāpēc, ka ievēroju produktu saderību un man ir dalītais ēdiens.

Vienā ēdienreizē kopā lieku maz produktu. Otrkārt, tās ir četras ēdienreizes dienā. Treškārt, es nekad neēdu to, kas ir viskaitīgāk, – ceptus produktus, cūkas gaļu, miltu produktus un saldumus.

Vistrakākais, ko es atļaujos, tā ir biezpienkūka.

Es ēdu dzīvu ēdienu un daudz dzeru. Lietoju dabīgos uzturbagātinātājus - eļļas. Es rēķinu tā, lai man pietiek viss no Mendeļejeva tabulas – magnijs, cinks un citi vitamīni. Es arī to mācu savās meistarklasēs, retrītos un sulu kūrēs, ka tiem, kas šo sistēmu ievēros, uzlabosies izskats, veselība, spēks un dzīvotgriba. Un jābaro arī smadzenes ar Omegu-3 un Omegu-6.

Smadzenes noveco, un tās ir jāpabaro, bet cilvēki to nedara. Ja esat pavērojuši, tad statistiski pasaulē izplatītākās slimības ir sirds slimības, demence, Alcheimera un Parkinsona slimība.

Tās visas ir mentālās slimības, kurās ir iesaistītas smadzenes. Un tas ir tikai tāpēc, ka netiek pareizi ēsts un netiek pabarotas smadzenes. Man šīs zināšanas jau ir no pusaudžu vecuma aktuālas, jo tad es sāku studēt medicīnu, un iegūtās zināšanas man noder visu laiku.

Esmu kļuvusi arī par riteņbraucēju. Jau otro gadu mani var redzēt Rīgas ielās minamies ar velosipēdu kleitiņās un ar mugursomu plecos. Ar riteni arī dodos uz tikšanām, pasākumiem, darba darīšanās, sauļoties un uz kapiem. Dienā varu nobraukt līdz 25 kilometriem. Te arī noteikti jāpiemin mana nūjošana.

Es arī rēķinu, cik stundas pavadu svaigā gaisā. Vai tā ir ziema, vai vasara, katru dienu ārā ir jāpavada 2,5 stundas. Līdz pat pirmajiem mīnusiem guļu pie atvērta loga.

Savu labo izskatu esmu panākusi tikai un vienīgi ar disciplīnu, un tas nav gēnos, jo, piemēram, mana mamma bija korpulenta un mana vecmāmiņa arī.

Nesen biju uz masāžu, kur man speciāliste pavaicāja, ko esmu dūrusi un kas man ir sejā sašpricēts. Nekas! Man nav veikts neviens dūriens. Jā, un kājas arī vienmēr man ir slaidas bijušas, un tādu efektu esmu panākusi ar disciplīnu.

Pilnu interviju ar Elitu Drāki par ģimeni, jaunību un sevi lasiet TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu