VIDEO "Kā tas varēja nebūt neatliekams?!" Cerebrālās triekas slimnieci šokē NMPD rēķins par akūtu sāpju remdēšanu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīdziniece Tatjana.
Rīdziniece Tatjana. Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

60 gadus vecā Imantas iedzīvotāja Tatjana kopš bērnības sirgst ar cerebrālo trieku un pēdējā laikā cieš no nopietnām muguras problēmām. Kādu nakti viņu piecēlušas nepanesamas sāpes, tādēļ sieviete izsaukusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādi, kas uzskatīja, ka izsaukums nebija neatliekams, ziņo "Bez Tabu".

Tatjanai nesen veikta mugurkaula operācija, par ko viņa ir ļoti pateicīga Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ventspilī dakteriem. Pēc operācijas kundzei gan jāmācās staigāt no jauna un ievēro saudzējošu atlabšanas režīmu.

Kādu nakti pāris nedēļas pēc operācijas sievieti piemeklēja neizturamas muguras sāpes. Tā kā nebija iespējams sazināties ar savu dakteri un izrakstītās zāles nepalīdzēja, Tatjana izsaukusi NMPD mediķus.

"Pēc trim nedēļām atsūtīja rēķinu – jāmaksā 75 eiro, pie tā, ka 1. un 2. grupas invalīdi pat ir atbrīvoti no pacienta līdzmaksājuma. Pat slimnīcā, kur mani turēja 10 dienas, ne kapeikas nepaņēma, bet te par šādu analgīna ampulu gandrīz 75 eiro!" savu sašutumu pauž smagi slimā kundze.

NMPD izrakstītajā rēķinā norādīts, ka Tatjanas sauciens pēc palīdzības nebija neatliekams, tāpēc tas traktēts kā maksas pakalpojums.

NMPD Brigāžu atbalsta vadības centra vadītāja vietniece Ilona Indriksone atbild, kā tiek izvērtēts, vai izsaukums ir neatliekams (bezmaksas), kā arī skaidro, kā rīkoties, lai nebūtu jāsaskaras ar lieliem NMPD rēķiniem.

VIDEO: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu