"Ventspils" basketbolisti svin uzvaru pār Raplas vienību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
BK "Ventspils" basketbolisti
BK "Ventspils" basketbolisti Foto: BC Ventspils/Facebook

"Ventspils" komanda piektdien izcīnīja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL), savukārt "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Latvijas Universitāte" piedzīvoja zaudējumus.

Ventspilnieki ar rezultātu 88:78 (19:19, 24:14, 17:21, 28:24) guva virsroku pār Raplas "Avis Utilitas", izcīnot pirmo uzvaru savā laukumā.

"Ventspils" komandā ar 25 punktiem izcēlās Fransiss Dešons Ošī, 20 punkti bija Išamaelam El-Aminam, 15 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles - Linardam Jaunzemam, bet 13 punkti - Renāram Birkānam.

Viesiem Ēriks Lorenso Hanters guva 20 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

"Ventspils" uzvarējusi četrās no astoņām spēlēm un ir desmitā, bet Raplas komanda ar trīs panākumiem desmit cīņās ir divas pozīcijas zemāk.

Savukārt valmierieši viesos ar rezultātu 71:93 (14:20, 15:23, 26:29, 16:21) atzina Gundara Vētras vadītās "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" pārākumu.

Valmieras komandā 17 punktus guva Šons Naits, 16 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi bija Guntim Sīpoliņam, 12 punktus guva un sešas bumbas zem groziem izcīnīja Marošs Zelizņaks, bet 11 punkti bija Harunam Zrno.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Merts Rozentāls, bet 13 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Džonijam Hjūzam. Latvietis Rinalds Mālmanis Tartu vienības rindās nespēlēja.

Ar divām uzvarām deviņās spēlēs valmierieši ir 14., apsteidzot divas komandas, bet Tartu basketbolisti ar bilanci 6-2 atrodas piektajā pozīcijā.

LU izbraukumā ar rezultātu 72:95 (23:23, 19:24, 20:21, 10:27) piekāpās "Keila" basketbolistiem.

Rīdziniekiem Rihards Aleksandrovs guva 16 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Daniilam Smirnovam bija 11 punkti un sešas bumbas zem groziem, Norberts Strautiņš guva 11 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, kamēr Ihors Serhejevs iemeta desmit punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija savulaik Latvijā spēlējušais Deniss Krestiņins, 20 punkti bija Kristenam Kasemetsam, 18 punkti - Kevinam Džonsonam, bet 13 punkti un piecas bumbas zem groziem - bijušajam LU basketbolistam Kārlim Žundam.

LU uzvarējusi vienā no deviņām spēlēm un ieņem pēdējo, 16.vietu, bet "Keila" ar trīs uzvarām astoņos mačos atrodas 11.pozīcijā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu