Jokičs ar "Nuggets" pārspēj Dončiča pārstāvēto "Mavericks"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikola Jokičs
Nikola Jokičs Foto: FIBA.com

Nikolas Jokiča pārstāvētā Denveras "Nuggets" piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savā laukumā pieveica Lukas Dončiča pārstāvēto Dalasas "Mavericks", ar uzvaru atklājot NBA kausa sacensības.

"Nuggets" pārspēja "Mavericks" ar 125:114 (40:24, 30:31, 32:32, 23:27), gūstot ne tikai uzvaru kārtējā NBA spēlē, bet vienlaicīgi arī pirmajā šīs sezonas jauninājuma NBA kausa spēlē.

Visu piektdien aizvadīto spēļu rezultāti tiks ņemti vērā arī NBA kausa ieskaitē.

30 klubi ir ielozēti sešās grupās, katra komandai šomēnes aizvadot četras NBA kausa spēles, sešām grupu uzvarētājām un vēl divām abu konferenču labākajām komandām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Visu spēļu rezultāti jaunajā turnīrā tiek ņemti vērā arī NBA turnīra tabulā, izņemot finālu 9.decembrī Lasvegasā.

NBA čempionei "Nuggets" divkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Jokičs guva 33 punktus, realizējot 14 no 16 metieniem, un pievienoja 14 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles, bet Maikls Porters sakrāja 24 punktus un deviņas atlēkušās bumbas. Pa 18 punktiem guva Džemals Marejs, kura kontā arī 13 rezultatīvas piespēles, un Ārons Gordons, kurš sakrāja astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Pretiniekiem Dončičs savā kontā ierakstīja 34 punktus, desmit atlēkušās bumbas, astoņas rezultatīvas piespēles un deviņas kļūdas, bet Kairijs Irvings, kurš atgriezās laukumā pēc divu spēļu izlaišanas, Dalasas vienības labā guva 22 punktus, septiņreiz rezulutatīvi piespēlējot.

Indiānas "Pacers" mājās ar 121:116 (36:26, 34:27, 18:34, 33:29) pieveica Klīvlendas "Cavaliers", ar uzvaru sākot jaunās sacensības.

Uzvaru sekmēja Mailsa Tērnera 27 punkti un deviņas atlēkušās bumbas un Tairīsa Halibērtona 18 gūtie punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

"Cavaliers" nelīdzēja arī Donovana Mičela gūtie 38 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles. Vēl seši basketbolisti guva no desmit līdz 14 punktiem.

Milvoki "Bucks" mājās ar 110:105 (21:25, 35:21, 26:30, 28:29) apspēlēja Ņujorkas "Knicks", Damjenam Lilardam 15 no saviem 30 punktiem gūstot ceturtajā ceturtdaļā.

"Bucks" labā 22 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Jannis Adetokunbo, vēl sešiem spēlētājiem sakrājot no 12 līdz 14 punktiem.

Nākamās NBA kausa spēles norisināsies piektdien, 10.novembrī.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien bija Oklahomasitijas "Thunder" pieteikumā, taču neizgāja laukumā komandas zaudējumā ar 139:141 (33:38, 34:31, 39:37, 33:35) mājās Goldensteitas "Warriors" basketbolistiem.

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Lugencs Dorts, 24 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Čets Holmgrens, bet vēl četri basketbolisti guva no 13 līdz 18 punktiem.

"Warriors" komandā 30 punktus guva, kā arī astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Stefens Karijs. 20 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Dario Šaričs, vēl četri basketbolisti guva no 15 līdz 19 punktiem, bet Kriss Pols vienam punktam pievienoja 13 rezultatīvas piespēles.

Karijs pēdējā spēles sekundē guva uzvaras grozu caurgājienā. Sākumā tas netika ieskaitīts, jo Dreimonds Grīns, mēģinot bumbu ielabot grozā, skāra groza stīpu, taču vēlāk soģi savu lēmumu mainīja, grozu ieskaitot.

Grīns vēlāk skaidroja, ka grozs ieskaitīt, jo viņš pieskārās groza stīpai, neskarot bumbu.

"Thunder" ar trim uzvarām sešās spēlēs ieņem 11.vietu Rietumu konferencē, bet "Warriors" ar pieciem panākumiem sešos mačos ir konferences līdere.

Nākamo spēli "Thunder" aizvadīs pirmdien savā laukumā ar Atlantas "Hawks", bet nākamo NBA kausa spēli - piektdien izbraukumā ar Sakramento "Kings".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu