Sāk pārbaudi par Stradiņa slimnīcas amatpersonu rīcību saistībā ar ES struktūrfondu finansējuma apguvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par VSIA" Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca" (PSKUS) amatpersonu rīcību saistībā ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma apguvi, aģentūru LETA informē prokuratūras preses pārstāve Ieva Šomina.

Pārbaude sākta Personu un valsts tiesību aizsardzības nodaļā.

Kā vēstīts, PSKUS padome izteikusi neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam PSKUS padome iecēlusi slimnīcas pagaidu valdi ar pilnvaru termiņu uz vienu gadu.

PSKUS jauno korpusu būvniecībā var zaudēt pat 70 miljonus eiro iepriekš minēto 46 miljonu eiro vietā, tāpēc jaunā valde izraudzīta ar spēcīgām krīzes menedžmenta zināšanām un tās darbs būs orientēts uz zaudējumu samazināšanu, glābjot to, kas vēl glābjams, aģentūrai LETA iepriekš sacīja slimnīcas pagaidu padomes loceklis Normunds Staņēvičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu