Par radinieku saindēšanu ar sēnēm aizturētā austrāliete vairākkārt mēģinājusi nogalināt bijušo vīru (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velingtonas steiks - ēdiens, ko sieviete pasniedza galdā liktenīgajās pusdienās.
Velingtonas steiks - ēdiens, ko sieviete pasniedza galdā liktenīgajās pusdienās. Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Austrāliete, kas apsūdzēta trīs cilvēku slepkavībā, saindējot viņus sēnēm, tiek apsūdzēta arī četros mēģinājumos noslepkavot savu bijušo partneri, ziņo BBC, atsaucoties uz tiesas dokumentiem.

49 gadus vecā Erīna Patersone ceturtdien tika apsūdzēta trīs slepkavībās un piecos slepkavības mēģinājumos.

Patersones kundze turpina uzsvērt savu nevainību notikušajā.

Piektdien viņa uz īsu brīdi ieradās tiesā, kur lietas izskatīšana tika atlikta līdz 3. maijam, lai dotu prokuroriem laiku analizēt viņas mājas kratīšanā izņemto datortehniku.

Tiesas dokumentos, kas piektdien izplatīti vietējiem medijiem, policija apgalvo, ka Patersona kundze trīs reizes mēģinājusi nogalināt savu bijušo vīru Saimonu Patersonu laikā no 2021. gada novembra līdz 2022. gada septembrim.

Iespējamais ceturtais mēģinājums veikts dienā, kad viņa pasniedza pusdienas bijušā dzīvesbiedra vecākiem Geilam un Donam Patersoniem, tantei Heterei Vilkinsonei un viņas vīram Ianam Vilkinsonam. Saimons Patersons uz pusdienām nevarēja ierasties.

Erīna Patersone apgalvo, ka viņa šo pusdienas pagatavojusi, izmantojot lielveikalā pirktu sēņu maisījumu un kaltētu sēņu maisījumu, kas pirms mēnešiem iegādāti Āzijas pārtikas preču veikalā.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka šī gada jūlijā kādas austrālietes pagatavotais liellopa gaļas ēdiens ar sēnēm izraisīja trīs radinieku nāvi. Lai gan sieviete notikušo nosauca par nelaimes gadījumu un apsūdzības pirmajā brīdī pret viņu netika izvirzītas, sieviete tika arestēta 2. novembra rītā.

Atlikušo dienu policija pārmeklēja viņas dzīvesvietu netālu no Melburnas.

49 gadus vecā Patersone pasniedza pusdienas savai ģimenei, pēc kurām mira trīs cilvēki, tostarp bijušā vīra vecāki, bet ceturtā persona, kas tika nogādāta slimnīcā, izdzīvoja.

Toksikoloģijas ziņojumi liecina, ka upuri apēduši zaļās mušmires. Patersones kundze apgalvo, ka notikušais ir nelaimes gadījums un viņa ir nevainīga.

Apsūdzētā norāda, ka 29. jūlija pusdienās nav tīši saindējusi savus viesus.

Arī viņas bijušais vīrs Saimons Patersons bija uzaicināts uz pusdienām, taču pēdējā brīdī nevarēja uz tām ierasties.

Policija Erīnu Patersoni nozīmēja par aizdomās turamo pēc tam, kad viņas un viņas divu bērnu veselība pēc pusdienām netika ietekmēta.

Slepkavību vienības inspektors Dīns Tomass preses konferencē uzsvēra lietas sarežģītību, raksturojot to kā traģēdiju, kas var "atbalsoties nākamajos gados".

"Es nevaru iedomāties citu izmeklēšanas gadījumu, kas ir radījis šāda līmeņa mediju un sabiedrības interesi ne tikai šeit Viktorijā, bet arī valsts un starptautiskā mērogā," viņš piebilda.

Pusdienu viesu lokā bija Geila un Dons Patersoni - Patersones kundzes bijušā vīra vecāki, kā arī Geilas Patersones māsa Hetere Vilkinsone un svainis Ians Vilkinsons.

Četrotne tika nogādāti slimnīcā 30. jūlijā ar smagas saindēšanās pazīmēm, ziņo policija.

Dažu dienu laikā gan 70 gadus vecie Patersoni, gan 66 gadus vecā Vilkinsones kundze bija miruši. 68 gadus vecais Vilkinsons tika nogādāts slimnīcā kritiskā stāvoklī, bet pēc divu mēnešu ilgas ārstēšanas atguvās.

"Es tagad esmu satriekta, domājot, ka šīs sēnes varētu būt izraisījušas tuvinieku saslimšanu," sacīja 48 gadus vecā sieviete.

"Es patiešām vēlos uzsvērt, ka man nebija absolūti nekāda iemesla nodarīt pāri cilvēkiem, kurus es mīlēju."

Nāvējošās pusdienas notika 29. jūlijā Patersones mājās nelielā pilsētā Leongatā, Viktorijas štatā.

Dažas stundas pēc maltītes visiem četriem viesiem palika slikti no, viņuprāt, smagas saindēšanās ar pārtiku.

Patersone pēc nāves tika atzīta par aizdomās turamo, jo sākotnēji šķita, ka viņa un viņas bērni no maltītes nav cietuši. Vienlaikus Austrālijas policija arī teica, ka viņa varētu būt pilnīgi nevainīga.

Savā pirmdien izplatītajā paziņojumā Patersone atkārtoti uzsvēra savu nevainību un sacīja, ka viņa pati tikusi hospitalizēta pēc maltītes 31. jūlijā vēdera sāpju dēļ.

Viņas bērni, kuri nebija pusdienās, nākamajā dienā apēda daļu no Velingtona steika pārpalikumiem, tomēr sēnes tika nokasītas, jo viņiem tās negaršo, sacīja Patersone.

Patersone sacīja, ka maltītes pagatavošanai izmantotais kaltēto sēņu maisījums pirms vairākiem mēnešiem tika iegādāts kādā Āzijas pārtikas preču veikalā Melburnā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu