Izraēlas basketbolisti FIBA Čempionu līgas mājas spēles varētu aizvadīt Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Holonas "Hapoel".
Holonas "Hapoel". Foto: dpa/scanpix

Izraēlas basketbola komanda Holonas "Hapoel" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mājas spēles, iespējams, aizvadīs Rīgā, aģentūrai LETA teica Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Pēc Gazas joslā valdošā islāmistu grupējuma "Hamās" kaujinieku uzbrukuma Izraēlai 7.oktobrī un Izraēlas īstenotās bombardēšanas Gazas joslā atceltas Izraēlas klubu mājas spēles, kā arī vairāki izbraukuma mači.

Cipruss stāstīja, ka ar kolēģiem Izraēlas Basketbola federācijā (IBBA) ir izveidojusies laba komunikācija, un LBS piedāvājusi, ka problēmsituācijās izraēlieši var vērsties pēc palīdzības Latvijā. IBBA pat piedāvājusi trīs FIBA Eiropas kausa komandām spēlēt Latvijā, taču FIBA nolēma šīs komandas izslēgt no turnīra.

"Aizvadītajā sestdienā mūs uzrunāja "Hapoel", un šobrīd izskatās, ka mājas spēles viņi varētu aizvadīt Rīgā. Sniedzam nepieciešamo atbalstu," stāstīja Cipruss.

"Hapoel" F apakšgrupā nav aizvadījusi nevienu no trim paredzētajām mājas spēlēm - 14.novembrī pret Spānijas klubu Lugo "Breogan", 5.decembrī pret Vācijas komandu Bonnas "Telekom" un 20.decembrī pret Turcijas klubu "Bursaspor".

Izraēlas un Turcijas komandām šajā trešdienā bija jātiekas Stambulā, taču "Bursaspor" un Turcijas Basketbola federācija drošības apsvērumu dēļ lūdza maču pārcelt. FIBA kā spēles datumu nozīmējusi 29.novembri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu