FOTO Trīs teorijas, taču pierādījumu nav. Ekspertiem neizdodas atrast cēloni pasaulē lielākā cilindriskā akvārija uzsprāgšanai Berlīnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
16 metrus augstajā akvārijā "AquaDom" bija ap 15000 tropu zivju.
16 metrus augstajā akvārijā "AquaDom" bija ap 15000 tropu zivju. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Pērn decembrī Berlīnes centrā esošajā viesnīcā "Raddison Blu" uzsprāga pasaulē lielākais cilindriskais akvārijs. Prokuratori pirms divām nedēļām paziņoja, ka ir izbeiguši izmeklēšanu pēc tam, kad ekspertiem neizdevās atrast cēloni sprādzienam, raksta medijs "Associated Press". 

"AquaDom" akvārijs, kas atradās viesnīcas vestibilā Vācijas galvaspilsētas centrā, uzsprāga 16. decembra rītā. No tā izplūda aptuveni viens miljons litru ūdens ēkā un ielā ārpus tās, viegli ievainojot divus cilvēkus.

Prokurori paziņoja, ka izbeiguši izmeklēšanu pret nezināmām personām aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības, izvērtējot ēkas īpašnieku pasūtīto ekspertu ziņojumu, ko viņi saņēma 6. oktobrī.

Ziņojuma autors, inženieris Kristians Bontens ir izklāstījis trīs teorijas, taču norādīja, ka nevienai no tām nav drošu pierādījumu. 

Foto: Sekas pēc pasaulē lielākā cilindriskā akvārija sprādziena

Pirmā hipotēze bija tāda, ka būtu sabojājusies līmējošā šuve, kas turēja kopā cilindru, otrā - ka akvārija modernizācijas laikā 2020. gadā tvertni varēja sabojāt iespiedums tās pamatnē, bet trešā - tvertne pēc šīs modernizācijas tika uzpildīta pārāk vēlu, pārāk izžāvējot akrila stikla sienas.

Tā kā cēloni neizdevās precīzi noteikt, prokurori savā paziņojumā norādīja, ka viņiem nav pavedienu, lai izmeklētu, kurš par incidentu varētu būt atbildīgs.

Viņi teica, ka nevienā brīdī nav bijušas aizdomas par apzinātu darbību.

"AquaDom" tika atvērts 2003. gada decembrī, un tam tika piešķirts Ginesa rekords kā pasaulē lielākajam cilindriskajam akvārijam. Tā būvniecība izmaksāja aptuveni 12,8 miljonus eiro.

Nav plānots to atjaunot.

Varas iestādes ir paziņojušas, ka gandrīz visas no 1500 zivīm, kas atradās akvārijā sprādziena brīdī, nomira, bet "dažas zivis tvertnes apakšā" tika izglābtas. Aptuveni 400 līdz 500 pārsvarā mazas zivis no atsevišķa akvāriju komplekta, kas atradās zem viesnīcas vestibila, tika evakuētas uz citām tvertnēm blakus esošajā akvārijā, kas netika ietekmēts.

Foto: Viesnīcā Berlīnē saplīsis pasaulē lielākais cilindriskais akvārijs

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu