Avoti: Putins pie varas Krievijā paliks arī pēc 2024. gada prezidenta vēlēšanām (1)

Apollo.lv
Foto: AFP/SCANPIX

Seši avoti ziņojuši, ka Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins nolēmis kandidēt 2024. gada Krievijas prezidenta vēlēšanās. Šāds manevrs prezidenta krēslu viņam nodrošinās līdz 2030. gadam, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". 

Avoti norādījuši, ka Putins uzskata, ka viņam Krievija "jāvada cauri visbīstamākajam periodam vairāku desmitgadu laikā".

"Lēmums ir pieņemts – viņš kandidēs vēlēšanās," norādīja viens no avotiem. Cits avots norādījis, ka Putina padomnieki gatavojas viņa dalībai vēlēšanās, kas notiks nākamā gada martā. 

Cits avots norādīja, ka dažu nedēļu laikā Putins par savu kandidatūru "dos mājienu". Lai gan vairāki diplomāti, spiegi un politiķi ir teikuši, ka Putins varas krēslā sēdēs visu mūžu, līdz šim viņa kandidatūra vēlēšanās nav publiski apstiprināta.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs nav sniedzis plašu komentāru, norādot, ka "vēlēšanu kampaņa nav publiski izziņota".

Citi diplomāti norāda, ka nav kandidātu, kas varētu izaicināt Putina izredzes uz prezidenta posteni. Taču viņam priekšā ir vairāki izaicinājumi, tostarp pieaugošā inflācija un pret Krieviju ieviestās sankcijas. 

Tāpat viņa varas pozīcijas tiešā veidā tika apdraudētas šī gada jūnijā, kad algotņu bandas "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins uzsāka īslaicīgu dumpi, ar saviem kaujiniekiem virzoties uz Maskavu. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu