Vēlētāju atbalsts Trampam pārspējis atbalstu Baidenam, liecina aptauja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yalcin Sonat/Shutterstock

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa pārsvars pār pašreizējo Baltā nama saimnieku Džo Baidenu kļuvis lielāks, konstatēts otrdien publiskotajā telekanāla CNN sabiedriskās domas aptaujā.

2024.gada prezidenta vēlēšanu hipotētiskajā duelī par Trampu balsotu 49, bet par Baidenu - 45% amerikāņu, konstatēts reģistrēto vēlētāju aptaujā.

Aptaujā augustā šī attiecība bija 47 pret 46 par labu Trampam.

Ja būtu jāizvēlas starp četriem kandidātiem, piedāvājumā iekļaujot arī neatkarīgos kandidātus Robertu Kenediju junioru un Kornelu Vestu, par Trampu balsotu 41, Baidenu 35, Kenediju 16, bet Vestu 4% amerikāņu.

Savukārt Baidena un bijušās Dienvidkarolīnas gubernatores republikānes Nikijas Keilijas duelī Baidens zaudētu ar 49 pret 43%, bet duelī ar Floridas gubernatoru republikāni Ronu Desantisu iznākums būtu 48 pret 46 par labu Desantisam.

Pēdējā laikā aktīvāk skan aicinājumi Baidenam pārskatīt lēmumu par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu, vienlaikus aptaujām liecinot, ka ceļš uz otro prezidentūras posmu būs smags.

Sešos izšķirošajos svārstīgajos štatos Tramps apsteidz Baidenu ar 48 pret 44%, liecina svētdien publiskotā laikraksta "New York Times" un Sjenas koledžas aptauja.

Tas, ka Kenedijam varētu būt liela loma vēlēšanu iznākumā, secināms arī nesenajā Kvinipiaku Universitātes aptaujā, kur Kenedijam prognozēts 22% atbalsts.

Šajā aptaujā Baidenam prognozēti 39, bet Trampam 36% balsu.

Pagājušajā mēnesī kampaņu par demokrātu Baltā nama nomināciju sāka Minesotas kongresmenis Dīns Filipss.

Iemeslu vidū Filipss minēja Baidena vecumu un nepopularitāti, vienlaikus atzīstot, ka Baidens ir "brīnišķīgs prezidents".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu