Šiliņš tiek pie 16 punktiem un izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas FIBA Eiropas kausa spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Šiliņš
Kārlis Šiliņš Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš trešdien FIBA Eiropas kausa spēlē izcēlās ar 16 punkti un palīdzēja "Gottingen" vienībai tikt pie panākuma, kamēr citā mačā Roberts Stumbris guva 13 punktus, viņa pārstāvētājai Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" piedzīvojot ceturto neveiksmi.

I grupas mačā "Gottingen" viesos ar rezultātu 86:85 (18:14, 25:23, 22:18, 21:30) pārspēja Tbilisi TSU komandu, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Šiliņš laukumā bija 26 minūtes un 52 sekundes un meta grozā piecus no septiņiem divu punktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, kā arī tika pie vienas atlēkušās bumbas, divām rezultatīvām piespēlēm, četrām piezīmēm, vienas kļūdas un vienas pārtvertas piespēles, sakrājot +/- rādītāju +8 un efektivitātes koeficientu 15.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Deondrē Bērnss, kamēr Tbilisi komandā Rati Andronikašvili izcēlās ar 31 punktu.

"Gottingen" ar četriem panākumiem tikpat mačos ir I grupas līdervienība.

Vēl Stumbris un Hertogenbosas komanda H grupas spēlē izbraukumā ar rezultātu 65:73 (21:15, 14:17, 16:16, 14:25) piekāpās Stargardas "PGE Spojnia" no Polijas.

Stumbris pavadīja laukumā 32 minūtes un divas sekundes un realizēja divus no četriem divu punktu metieniem un trīs no pieciem tālmetieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, viena kļūda, divas pārtvertas piespēles, tiekot pie +/- rādītāja -5 un efektivitātes koeficienta 16.

Hertogenbosas vienībā Lī Mūrs ar 16 punktiem bija rezultatīvākais, kamēr mājinieku rindās tikpat punktus guva Bendžamins Saimonss.

H grupā "Heroes Den Bosch" basketbolisti zaudējuši visās četrās cīņās un ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Savukārt D grupā Artjoma Butjankova pārstāvētā Baku "Sabah" savā laukumā ar rezultātu 81:74 (16:20, 17:22, 27:16, 21:16) uzvarēja "Mornar Bar" no Melnkalnes un tika pie pirmā panākuma.

Butjankovs spēlēja 16 minūtes un divas sekundes un, realizējot četrus no pieciem divu punktu metieniem, guva astoņus punktus, kā arī atzīmējās statistikā ar divām bumbām zem groziem, trīs piezīmēm, divām pārtvertām piespēlēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju -11 un efektivitātes koeficientu deviņi.

"Sabah" ar vienu uzvaru četrās spēlēs D grupā ieņem ceturto vietu.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs otrajā posmā, kur 16 komandas tiks sadalītas četrās grupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss Vecajā kontinentā ir rangā ceturtais turnīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu