"Saeimas lēmums ir pareizs." Prezidents komentē partnerības likumu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča kanceleja saņēmusi 34 Saeimas opozīcijas deputātu parakstīts lūgumu apturēt Notariāta likuma grozījumu publicēšanu uz diviem mēnešiem, lai varētu iniciēt referendumu par partnerības institūta ieviešanu Latvijā. Lai gan Saeimas lēmums ir pareizs un atbalstāms, "tagad viss ir vēlētāju" rokās, saskaņā ar LTV ziņu raidījuma "Panorāma" ietverto informāciju teicis prezidents. 

"Ja trešdaļa deputātu vēlas rosināt referendumu, tad "konstitucionāli tas ir vēlētāju rokās – tas ir vienas desmitās daļas valsts pilsoņu rokās, vai to darīt vai ne," par opozīcijas lūgumu teica prezidents. 

Prezidents uzsvēra, ka likuma publicēšanas apturēšana tiks darīta atbilstoši Satversmei. Saeimas deputātiem esot tiesības izmantot savas konstitucionālās tiesības, un tagad Latvijas pilsoņiem esot divi mēneši laika, lai atbalstītu šo lūgumu vai nē. 

Rinkēvičs aicināja uz savstarpēji cieņpilnu diskusiju un atgādināja, ka apspriežamie jautājumi ir jūtīgi.

Kā ziņots, Saeimas vairākums šodien galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024. gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

Opozīcijas politiskie spēki savāca 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par šodien Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Notariāta likumā par partnerības institūta ieviešanu.

Par šādu ieceri parakstījušies AS, "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un Nacionālās apvienības deputāti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu