Etiķetes eksperte komentē pāru mīlināšanos publiskās vietās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Joshua Resnick/ Shutterstock

Etiķetes speciāliste Vita Nasirova raidījumā "Zilonis studijā" komentēja, ko etiķete saka par publiski izrādītām jūtām un to izpausmēm.

Nasirova skaidroja, ka etiķete ir par cieņpilnu izturēšanos, kur var uz vieniem svariem likt savu komfortu un uz otriem svariem otra cilvēka komfortu. "No tā mēs varam secināt, ka vienmēr ir jāsaprot, kurā vietā mēs atrodamies, kāda ir tā situācija, kāds ir tas konteksts. Vienmēr ir jāsaprot, kā cilvēki jutīsies, ja viņu klātbūtnē izrādām savas jūtas."

Eksperte komentēja arī publisku jūtu izrādīšanu darba vidē. "Daudzos kolektīvos ir kaut kādi pārīši. Un viņiem, iespējams, mājās ir kaut kādi mīļvārdiņi. Un nereti gadās tā, ka sieviete vai vīrietis darba vidē mīļvārdiņā nosauc. Un tas diskreditē šo cilvēku, samazina viņa darba imidžu, viņa statusu un nopietnību. Tāpēc tas vienmēr ir jājūt un jāizslēdz tas moments."

"Vienmēr jāsaprot, kur es atrodos. Ja esmu atnākusi pie vecmāmiņas, tad es varbūt uzvedīšos atbilstoši tam, kā viņa uzskata par pareizu. Bet tomēr lai nav tā, ka izdabājam visiem. Visticamāk, ja būs pārītis parkā, kas kaislīgi skūpstīsies, protams, ka kāda tantīte padomās, ko tie jaunieši dara, taču lielākā daļa sapratīs, ka tie ir jaunieši, viņiem hormoni, viņus nevar apstādināt," skaidroja eksperte. 

Vairāk skaties raidījumā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu