FOTO Minesotas štata karoga dizaina konkurss pievilinājis daudzus jokdarus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Minnesota State Emblems Redesign Commission.

ASV Minesotas štats nesen vērsās pie iedzīvotājiem ar aicinājumu iesūtīt jauna štata oficiālā karoga un ģerboņa dizaina idejas. Tā kā konkurss bija atvērts ikvienam, vairāki jokdari nopietnos piedāvājumus parevidējuši ar savām idejām.

Štata emblēmu pārprojektēšanas komisija (SERC) aicināja iesniegt dizainus visu oktobri.

Kopumā tika iesūtīti vairāk nekā 2000 karoga dizaina piedāvājumu. Visus iespējams aplūkot šeit

Šajā trešdienā, 8. novembrī, komisija publiski atklāja visus iesūtītos karoga un ģerboņa piedāvājumus.

Starp izstrādātajiem dizainiem bieži atkārtojas štata lielākās "atpazīšanas" zīmes – zvaigznes, ūdens, ezeri (kuru Minesotā ir vairāk nekā 10 000), hokejs u.c.

Lai gan konkursa mērķis bijis cēls, daudzi to izmantojuši kā iespēju pasmieties un uzjautrināt citus. Vai vienkārši pārbaudīt komisijas locekļu pacietību.

Starp iesūtītajiem dizainiem lielu uzmanību izpelnījies pieteikums nr. F156 jeb kāda saimnieka iesūtītā bilde ar viņa suni.

Foto: Ekrānuzņēmums no SERC.

"Apollo.lv" esam apkopojuši dažus no amizantākajiem štata emblēmu piedāvājumiem, lai izbaudītu cilvēku raibo iztēli un humora izjūtu. Jā, kāds arī iesūtīja attēlu ar ASV karogu, bet citā piedāvājumā redzami centieni uzzīmēt Balto namu. 

FOTO: Amizantākie Minesotas štata emblēmu konkursa pieteikumi.

Štata emblēmu maiņas atbalstītāji norāda, ka galvenais attēls uz pašreizējā, 1957. gadā atzītā karoga un ģerbonis, kas pieņemts 1861. gadā, ir aizskaroši. Tajā redzams, kā baltais kolonists apstrādā zemi, bet tālumā uz zirga muguras prom jāj indiānis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu