46 veselības nozares darbinieki saņēmuši atzinības rakstus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Veselības ministrija

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) šodien svinīgā pasākumā 46 veselības nozares darbiniekiem piešķīris Veselības ministrijas (VM) Atzinības un Pateicības rakstus, informēja ministrija.

Atzinības raksts par ilggadēju un profesionālu ieguldījumu veselības aprūpē piešķirts Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas anestezioloģei, reanimatoloģei Laimai Gebauerei, kā arī Alūksnes slimnīcas pediatrei Inese Priedītei, kura to saņēma par ilggadēju un profesionālu ieguldījumu veselības aprūpē.

Atzinības rakstus par ilgu, apzinīgu un priekšzīmīgu darbu veselības aprūpē, par izcilu darba pienākumu veikšanu un aktīvu iesaistīšanos iedzīvotāju veselības saglabāšanā un slimību profilaksē saņēma arī

Latvijas Amerikas acu centra oftalmoloģe Māra Briede, bērnu oftalmoloģe Ieva Kūlniece, oftalmoloģijas operāciju zāles virsmāsa Sandra Hramcova un māsas palīdze Sandra Dombrovska.

Atzinības raksts par ilgu, apzinīgu un priekšzīmīgu darbu veselības aprūpē piešķirts arī Latvijas Jūras medicīnas centra ķirurgam Mārim Skrupskim, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Psihiatrijas un narkoloģijas katedras profesoram Mārim Taubem, Priekules slimnīcas ginekoloģei, dzemdību speciālistei Ritai Zarembinai, māsas palīgam Anitai Gruntiņai, Bauskas slimnīcas vispārējās aprūpes māsai, Aprūpes nodaļas vadītājai Ivetai Kārkliņai, par godprātīgu darbu veselības aprūpes nozarē - oftalmoloģei Ilzei Kintai un ķirurģijas māsai Lijai Kaļķei.

Atzinības rakstus par ilgu, apzinīgu un priekšzīmīgu darbu veselības aprūpē piešķīra arī Rīgas 2. slimnīcas anestezioloģei, reanimataloģei Dzintrai Pūkai, poliklīnikas "Dziedniecība" endokrinoloģei Tatjanai Kuplai, ģimenes ārstei Irinai Matvejevai, ķirurgam Igoram Šubņikovam, ginekoloģei, dzemdību speciālistei Marinai Stepanovai un vecmātei Tatjanai Pļehunai.

Savukārt par ilggadēju darbu un personīgo ieguldījumu tiesu medicīnas attīstībā, jauno speciālistu un studentu apmācībā, tiesu medicīnas ekspertu kvalifikācijas celšanā, Latvijas tiesu medicīnas starptautiskās atpazīstamības veicināšanā Atzinības raksts piešķirts Valsts tiesu medicīnas ekspertīžu centra Tiesu medicīnas ekspertīžu departamenta direktorei, vecākajai tiesu medicīnas ekspertei Jolantai Vamzei-Liepiņai.

Tāpat par ilggadēju, profesionālu un atbildīgu darbu veselības nozarē Atzinības rakstus piešķīra Rēzeknes slimnīcas pediatrei, neonataloģei Skaidrītei Vasilevskai, par ilggadēju, godprātīgu un priekšzīmīgu darbu veselības aprūpē - Diagnostikas nodaļas virsmāsai Valentīnai Brencovai, bet par ieguldījumu veselības aprūpes sistēmas stiprināšanā - VM Veselības aprūpes departamenta Veselības aprūpes organizācijas nodaļas vadītājai Inetai Būmanei, par ilggadēju, godprātīgu un priekšzīmīgu darbu - VM Juridiskā departamenta tiesību aktu nodaļas juristei Ievai Brūverei.

VM piešķīrusi Atzinības rakstus arī Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) "Pārdaugava" vadītājam Elmāram Tēraudam par profesionālu un apzinīgu darbu veselības aprūpē, kā arī RPNC Informācijas tehnoloģiju un sakaru daļas programmētājai Veltai Ernai Lācei un Veselības aprūpes kvalitātes kontroles vadītājai Valentīnai Bergai par godprātīgu, radošu un ilggadēju darbu un ieguldījumu veselības nozares attīstībā psihiatrijas un narkoloģijas jomā.

Vēl Atzinības raksti pasniegti Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu infektoloģei, hepatoloģei, Ģimenes vakcinācijas centra vadītājai Dacei Zavadskai, BKUS bērnu reimatoloģei Rutai Šanterei, Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas anestezioloģei, reanimatoloģei un algoloģei Irēnai Allardai, RSU Aroda un vides medicīnas katedras vadītājai profesorei Maijai Eglītei, Zobārstniecības fakultātes emeritētai profesorei Ilgai Urtānei, Infektoloģijas katedras vadītājai profesorei Ludmilai Vīksnai un Iekšķīgo slimību katedras vadītājam profesoram Aivaram Lejniekam.

VM piešķīrusi Atzinības rakstus arī RSU Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras vadītājai, VM galvenajai speciālistei dzemdniecībā un ginekoloģijā Dacei Rezebergai, Latvijas Māsu asociācijas (LMA) biedrei vispārējās aprūpes māsai Agitai Melbārdei-Kelmerei, LMA biedrei vispārējās aprūpes māsai Ilzei Ortveinai, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) Internās medicīnas klīnikas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un uztura terapijas centra Endoskopiju nodaļas virsmāsai Valentīnai Lapiņai un Diagnostiskās radioloģijas institūta virsārstei radioloģei Ligitai Zvaigznei.

Savukārt VM Pateicības raksts par ilggadēju un profesionālu ieguldījumu veselības aprūpē piešķirts Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Kardioloģijas un iekšķīgo slimību nodaļas virsmāsai Gintai Pulmanei un "Dzelzceļa veselības centra" ambulatorās aprūpes māsai, radiologa asistentei Liliānai Potašovai, kura to saņēmusi par aktīvu iesaistīšanos medicīnas centra darba organizēšanā un citu veselības centra aprūpes māsu kvalifikācijas celšanā.

Par godprātīgu, radošu un ilggadēju darbu, kā arī ieguldījumu veselības nozares attīstībā psihiatrijas un narkoloģijas jomā Pateicības raksts pasniegts RPNC Ambulatori konsultatīvās nodaļas ārstei-narkoloģei Tatjanai Ivanovai un Ambulatori konsultatīvās nodaļas vispārējās aprūpes māsai Dagnijai Rubenei.

Vēl Pateicības rakstu par godprātīgu darbu veselības aprūpes nozarē saņēma BKUS Bērnu slimnīcas 1. nodaļas māsas palīgs Vija Ozoliņa, Bērnu slimnīcas 3. nodaļas māsas palīgs Sallija Ūdre, kā arī Valsts asinsdonoru centra galvenā medicīnas māsa Latgales filiālē Velta Andrijevska.

Apbalvojumu mērķis ir izteikt atzinību sabiedrības veselības, veselības aprūpes un farmācijas nozares amatpersonām un darbiniekiem par ieguldīto darbu un nopelniem Latvijas valsts attīstībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu