VIDEO Pēc 54 gadiem "The Beatles" ar jaunu dziesmu atgriežas britu dziesmu topa virsotnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rokgrupas "The Beatles" jaunā dziesma "Now And Then" piektdien nonākusi Lielbritānijas hitparādes pirmajā vietā, leģendārajam kolektīvam topa virsotnē atgriežoties pēc 54 gadu pārtraukuma.

Pols Makartnijs to raksturoja kā "ļoti emocionālu brīdi".

"Now And Then" tapšanā ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju palīdzību Džona Lenona balss tika izolēta no ieraksta, kas radīts 1978.gadā - divus gadus pirms mūziķa nāves.

Lenona balsij tika pievienota mūzika no citiem seniem ierakstiem, arī tādiem, kur dzirdams nu jau mūžībā aizgājušā ģitārista Džordža Harisona veikums, kā arī divu atlikušo bītlu Makartnija un Ringo Stāra nesenā muzicēšana.

Lielbritānijas uzņēmums "Official Charts Company" (OCC), kas apkopo informāciju par pārdotākajām un straumētākajām dziesmām un albumiem, piektdien paziņoja, ka "Now and Then" pēc klajā laišanas pagājušajā nedēļā nonākusi topa pirmajā vietā, kļūstot par grupas pirmo dziesmu hitparādes pašā virsotnē kopš dziesmas "The Ballad of John and Yoko" 1969.gadā.

54 gadu atstarpe starp pirmajā vietā nonākušajām dziesmām ir rekords. Arī laika posms, kas šķir grupas pirmo un pēdējo pirmajā vietā nonākušo dziesmu, ir rekordliels.

"The Beatles" pirmais hits, kas nonāca topa virsotnē, bija "From Me to You" 1963.gadā pirms vairāk nekā 60 gadiem, un kopš tā laika šādu dziesmu kopumā bijis 18.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu