"Kas jums kaiš?" Cilvēki vētraini apspriež partnerības institūtu un referendumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Par partnerības likumu nobalsots, un daudziem 9. novembris bija svētki. Beidzot! Kamēr dažviet rāva vaļā šampaniešus, citviet 34 deputāti vāca parakstus, lai pabojātu ballīti.

9.novembrī Saeimas vairākums galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (Jaunā Vienotība) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024. gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot arī viendzimuma pāriem.

Ilgi gaidītais lēmums daudzviet tika uzņemts ar gavilēm.

Protams, ne visi gavilē.

Deputāte Ramona Petraviča sapratusi, ka "onkuļiem būs jākļūst par gejiem" un "tantiņām par lezbietēm". Deputāte šokā: "Viņi liek pensionāriem pazemoties un slēgt kaut kādas mistiskas partnerattiecības!"

Ir ne tikai apjukušie, bet pa īstam dusmīgie. 

Gavilētāju prieki bija īsi, pareizāk sekot, tika nedaudz atlikti, jo Nacionālās apvienības, "Apvienotā saraksta" un "Latvija pirmajā vietā" deputāti paziņoja, ka ir savākuši 34 likumā prasītos Saeimas deputātu parakstus, lai panāktu referenduma ierosināšanu par minētajā likumu pakotnē esošā Notariāta likuma grozījumu ieviešanu. Atbilstoši Satversmei attiecīgie paraksti iesniegti Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam.

Sociālie tīkli vārās – tautai ir ko teikt!

Arī prezidents ir runājis, tas ir, tvītojis.

Diskusijas ir sākušās. Gan cieņpilnas, gan ne tik ļoti. 34 deputāti sociālajos tīklos tiek dēvēti visai neglaimojošos vārdos. Gan jau viņi to pārdzīvos, nebūs jau pirmā reize. Droši vien arī to mazo sirdsapziņai līdzīgo krupīti nebūs tik grūti norīt, tiekoties ar paziņām un draugiem no LGBT cilvēku vidus.

Daudzi izsaka pārmetumus Nacionālajai apvienībai, kas bija referenduma iniciatīvas ierosinātāja. 

Daudzi komentētāji tic, ka likumprojekts tiks pasludināts.

Bet ir arī tādi, kas gatavi atdot pēdējo kreklu, lai referendums notiktu un visas "tantiņas" un "onkulīši" no laukiem nobalsotu kā nākas. 

Par referenduma lietderību domas dalās gan ideoloģisku, gan finansiālu iemeslu dēļ.

Kas tad tagad īsti notiks, jautā onkuls no dižlaukiem.

Zinātāji paskaidro:

Veselais saprāts liek domāt, ka to šampanieti pēc diviem mēnešiem mēs dzersim atkal. Bet šķiet, ka cieņpilnas un ne tik ļoti diskusijas vēl piedzīvosim labu labās.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu