VIDEO "Sapņa piepildījums man un manai ģimenei." Balinskis par savu pirmo vārtu guvumu NHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uvis Balinskis pēc vārtu guvuma.
Uvis Balinskis pēc vārtu guvuma. Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejists Uvis Balinskis, gūstot pirmos vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), piepildījis savu un savas ģimenes sapni, pēc mača sarunā ar žurnālistiem atzina Balinskis.

Jau ziņots, ka piektdien Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" savā laukumā ar 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" komandu, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas.

Latvijas hokejists izcēlās ar precīzu metienu pirmās trešdaļas izskaņā, kad pretuzbrukumā viņam uz vārtu priekšu piespēlēja Metjū Tkačaks un Balinskis pārspēja pretinieku vārtsargu no tuvas distances, panākot 2:1.

"Tas ir sapņa piepildījums man un manai ģimenei. Neaprakstāma sajūta. Sanāca laba izspēle un ar Takčaku palikām divi pret vienu aizsargu. Viņš mani atrada, un man atlika tikai iemest," teica Balinskis.

"Vispirms biju vienkārši priecīgs iekļūt NHL komandā un tajā spēlēt, bet tagad gūt savus pirmos vārtus NHL ir nereāli. Tā ir mana vienīgā iespēja, kas man jāizmanto un jāizbauda," viņš turpināja.

Latvijas hokejists neslēpa, ka pēc viņa vārtu guvuma saņēmis daudz apsveikumus no komandas biedriem un uz rezervistu soliņa valdījis pacilāts noskaņojums.

"Pēdējos mačos visi man teica, ka vajag iemest pirmos vārtus, un beidzot tas notika. Patīkami to izdarīt mājas spēlē savu līdzjutēju priekšā," izcēla hokejists.

Balinskis, izlaižot divas iepriekšējās Floridas vienības spēles, savā debijas sezona devies laukumā 11 mačos. Viņš atklāja, ka jau pēc pirmā mača "Panthers" rindās sācis iejusties klubā un Ziemeļamerikas hokejā.

"Pēc pirmās spēles nomierinājos un tagad ar katru maču sniegums iet uz augšu," viņš piebilda.

"Panthers" ar 17 punktiem 13 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē un nākamo maču aizvadīs svētdien, savā laukumā uzņemot Čikāgas "Blackhawks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu