KNAB piemēro 70 eiro naudas sodu diviem "Stabilitātei!" deputātiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāti Viktors Pučka, Dmitrijs Kovaļenko, Nataļja Marčenko-Jodko un Svetlana Čulkova piedalās pasākumā "Latvijas parlamentārisms Saeimas simtgadē" pirms svinīgās Saeimas sēdes.
Saeimas deputāti Viktors Pučka, Dmitrijs Kovaļenko, Nataļja Marčenko-Jodko un Svetlana Čulkova piedalās pasākumā "Latvijas parlamentārisms Saeimas simtgadē" pirms svinīgās Saeimas sēdes. Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodus diviem partijas "Stabilitātei!" Saeimas deputātiem Nataļjai Marčenko-Jodko un Dmitrijam Kovaļenko par komercdarbības ierobežojumu pārkāpšanu.

Deputāti bijuši tādas komercsabiedrības akcionāri, kas saņēmuši publiskos iepirkumus, tādējādi pārkāpjot komercdarbības ierobežojumus. Abiem piemēroti 70 eiro naudas sodi.

KNAB aģentūru LETA informēja, ka likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" paredz aizliegumu Saeimas deputātiem būt tādas komercsabiedrības akcionāriem, kas noslēgusi publiskā iepirkuma līgumu.

Laika periodā no 2022.gada 1.novembra līdz 2023.gada 30.maijam abiem deputātiem piederēja AS "Virši-A" akcijas. AS "Virši-A" bija noslēdzis publiskā iepirkuma līgumus ar dažādām valsts un pašvaldību iestādēm par degvielas iegādi.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka abas amatpersonas sev piederošās "Virši-A" akcijas ir pārdevuši.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu