Kariņu apmānījuši prokremliski interneta viltvārži (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvija, kā arī vairākas citas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis septembrī kļuvušas par viltus videozvanu upuriem, kad tā dēvētie interneta viltvārži "Vovans" un "Leksus" no Krievijas ar mākslīgā intelekta palīdzību uzdevās par Āfrikas Savienības Komisijas priekšsēdētāju Mūsa Fakī, portālu "Apollo.lv" informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvji.

2023. gada 12. septembrī toreizējais Latvijas Republikas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš noturēja videozvanu ar minēto personu. Klātesoši sarunā bija Ministru prezidenta padomnieks, kā arī Ārlietu ministrijas pārstāvji.

ĀM norāda, ka saruna tika organizēta, saņemot ticamu aicinājumu pārrunāt aktualitātes Āfrikas kontinentā, globālo pārtikas nodrošinājumu, kā arī Latvijas un Āfrikas Savienības sadarbību. Latvijas iestādes pirms sarunas konsultējās ar partneriem ES, saņemot apstiprinājumu, ka arī citu valstu līderiem bijušas šādas sarunas.

Pēc minētā gadījuma ir izdarīti secinājumi par iekšējo procedūru uzlabošanu, lai šādas situācijas neatkārtotos, informē ministrija.

Tiek ziņots, ka par prokremlisko palaidņu starp upuriem ir arī Igaunijas premjere Kaja Kallasa. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu