"Dakotas" solista Edvīna Zariņa kapos uzstādīts īpašs piemineklis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Karmena Zariņa/Facebook

Grupas "Dakota" dvēsele – mūziķis Edvīns Zariņs 9. novembrī būtu svinējis savu 69. dzimšanas dienu. Jubilejas dienā Ķīķerkalna jaunajā kapsētā bija sapulcējušies tuvinieki, lai pieminētu Edvīnu un atklātu kapa pieminekli.

"Mēs gribējām Edvīnam kaut ko īpašu. Ne tādu kā visiem. Manuprāt, mums izdevās," izdevumam "Privātā Dzīve" saka mūziķa Edvīna Zariņa sieva Karmena.

"Draugi man ieteica akmeņkali Gati Karlinski. Aizbraucām pie viņa aprunāties, kādu mēs vēlētos piemiņas vietu, un ideja par atstutētu ģitāru pie akmens radās tieši Gatim. 

Foto: Karmena Zariņa/Facebook

Atstutētā ģitāra ir ļoti simboliska. Savā pēdējā mūža dienā Edvīns beidza koncertēt, atbrauca mājās, nolika ģitāru un aizgāja atpūsties..." atminas Karmena. 

Uz plāksnes, kas uzlikta uz kapa kopiņas, iegravēti vārdi no Edvīna dziesmas "Vēja balss".

Pieminekli ģimene lēma atklāt Zariņa dzimšanas dienā – 9. novembrī. "Bija atbraukusi ģimene un tuvākie draugi. Tas bija ļoti emocionāls un gaišs brīdis. Pēc tam visi devāmies mājās, kur dziedājām Edvīna dziesmas, kavējāmies atmiņās. Bija paredzēts, ka ik gadu 9. novembrī neatkarīgi no tā, kas tā būs par dienu, kultūras centrā par godu Edvīnam būs koncerts. Pērn tas bija, bet šogad nez kāpēc nenotika. Nākamgad viņam būtu palikuši 70 gadi. Tad noteikti sarīkosim kārtīgu koncertu," sola Karmena.

"Dakotas" solists Edvīns Zariņš mūžībā tika aizsaukts pēkšņi 2022. gada 28. janvārī. Karmena atzīst – lai arī drīz būs jau divi gadi, kopš Edvīna nav vairs līdzās, joprojām ir ļoti smagi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu