Merzļikins un Girgensons cieš neveiksmes NHL mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačos otrdien piedzīvoja Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda un uzbrucēja Zemgus Girgensona vienība Bufalo "Sabres".

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 3:5 (2:1, 0:1, 1:3) zaudēja Pitsburgas "Penguins" komandai, kamēr "Sabres" ar 2:5 (0:3, 1:2, 1:0) piekāpās Bostonas "Bruins" vienībai.

Merzļikins tika galā ar 38 no 42 pretinieku metieniem, atvairot 90,5% raidījumu.

Ar "hat trick" jeb trim gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli "Penguins" rindās izcēlās komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, bet pa 1+1 uzvarētāju rindās sakrāja Džeiks Gencels un Ēriks Karlsons. Šī "Penguins" bija piektā uzvara pēc kārtas.

"Blue Jackets" sastāvā vārtus guva Kirils Marčenko, Jegors Činahovs un Aleksandrs Teksjē.

Tikmēr "Sabres" zaudējumā savā laukumā ar rezultātu 2:5 (0:3, 1:2, 1:0) Bostonas "Bruins" vienībai abus vārtus mājinieku rindās guva Viktors Ūlofsons, kamēr viesiem ar 1+2 izcēlās Dāvids Pastrņāks, bet pa reizei precīzi bija Dantons Heinens, Brendons Karlo, Oskars Stēns un Hampuss Lindholms.

Latvijas uzbrucējs Girgensons šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 48 sekundes, no kurām 12 sekundes spēlēja vairākumā un divas minūtes un piecas sekundes mazākumā. Viņa kontā divi metieni meta pa vārtiem, pieci spēka paņēmieni, uzvarēti abi iemetieni un neitrāls lietderības koeficients.

"Sabres" ar 15 punktiem 16 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ar 12 punktiem ir pēdējie 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu